Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cotele la câştigarea Champions League: Bayern, depăşită. Când e tragerea la sorţi pentru sferturi

Cristian Mihală

Publicat 18/03/2021 la 09:59 GMT+2

Tabloul sferturilor de finală e complet, după ce Bayern şi Chelsea le-au urmat pe City, PSG, Liverpool, Real Madrid, Dortmund şi Porto. Specialiştii o consideră pe formaţia lui Guardiola principala favorită la trofeu, în detrimentul "Reginei Europei", Bayern.

Parolo a segno in Bayern Monaco-Lazio - Champions League 2020/2021 - Getty Images

Credit imagine: Getty Images

Bayern s-a calificat la pas în sferturi, după ce a învins şi în retur, cu 2-1, pe Lazio. Jocul bavarezilor nu a mai fost la fel de consistent, însă, probabil şi la adăpostul victoriei confortabile din tur, 4-1. În acest moment, formaţia lui Hansi Flick nu mai este favorita numărul unu la cucerirea Champions League, fiind depăşită de Manchester City.

Manchester City, de neoprit în Champions League: o echipă completă

"Această echipă nu e mai bună decât cea din anii precedenți pentru că încă nu a câștigat nimic", a spus Guardiola înainte de meciul retur cu Gladbach, dorind să îi mențină pe elevii săi concentrați la un final de sezon ce se anunță de foc. Aproape campioană în Premier League, trupa lui Pep se luptă în finala Cupei Ligii, dar și în FA Cup, acolo unde va întâlni pe Everton, în direct la Eurosport 1, la finalul săptămânii.
Dar marele pariu al lui City e Champions League, competiție unde nu a reușit să ajungă vreodată în finală. Acum, însă, lucrurile par să stea cu totul altfel decât în anii care au trecut.
"Cetățenii" au devenit o forță din punct de vedere defensiv, odată cu transferul lui Ruben Dias și "renașterea" lui Stones. În Premier League au de departe cea mai bună defensivă, iar în Liga Campionilor au primit un singur gol tot sezonul. Marţi (2-0 cu Gladbach), au bifat al 7-lea meci la rând în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume fără să primească gol.
Owen Hargreaves, fostul mare mijlocaș englez, o vede pe City cu prima șansă la Champions League, doar Bayern fiind în stare să îi pună probleme. Bavarezii au de asemenea un lot complet, fără mari slăbiciuni, și pot profita de o eventuală zi mai slabă a trupei lui Guardiola. În plus, echipa lui Hansi Flick are avantajul experienței și rezistă excelent sub presiune.
"City are în acest sezon cele mai mari șanse de până acum să câștige Champions League. Defensiv arată impecabil, această formație nu are vreo slăbiciune. Spre deosebire de anii precedenți, e o echipă mai matură, care știe să joace și la rezultat. Au o apărare impenetrabilă și continuă să marcheze goluri. Au avut 4 jucători care pot interpreta rolul de număr "10", contra lui Gladbach (n.r. De Bruyne, Mahrez, Gundogan și Bernardo Silva). Au șansa nu doar să câștige Champions League, dar să ia toate cele 4 trofee pentru care luptă în acest sezon. Singura formație care poate să o oprească în Liga Campionilor e Bayern. City pare mai puternică, dar încă poate să aibă o zi proastă, așa cum a fost cu United, și să piardă", a spus Owen Hargreaves, fostul mare mijlocaș al lui Bayern și Manchester United, pentru BT Sport.
City e abia a 3-a formație din istoria Champions Leasgue care ține poarta intactă 7 meciuri la rând. Milan (2005) și Arsenal (2006) mai reușiseră să nu primească gol în 7 partide consecutive.

Cotele la câştigarea Champions League

Premier League, cel mai puternic campionat din lume, dă 3 formaţii în sferturile Champions League, iar favorita numărul unu e, conform bookmakerilor, Manchester City. Bayern a condus în viziunea specialiştilor până înainte de sferturile competiţieie, dar acum, graţie formei incredibile, "cetăţenii" sunt creditaţi cu cele mai mari şanse la trofeul european suprem pentru formaţiile de club.
  • Manchester City - 3,25
  • Bayern - 4,5
  • PSG - 6
  • Liverpool - 8
  • Chelsea - 10
  • Real Madrid - 12
  • Borussia Dortmund - 18
  • Porto - 40
Tragerea la sorți pentru sferturile și semifinalele Champions League are loc vineri, de la ora 13:00, în direct pe eurosport.ro. Nu există capi de serie sau protecție de țară, astfel că fiecare echipă poate să întâlnească orice altă formație.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo