Conform caselor de pariuri, favorită pentru câștigarea trofeului rămâne Manchester City, dar cota sa a crescut, după ce s-a aflat că va întâlni cea mai titrată formație din istoria competiției (Real Madrid, cu 13 trofee). Dacă formația lui Pep avea înainte de traerea la sorți o cotă de 3, acum aceasta a urcat la 4. Chiar dacă echipa lui Guardiola trece printr-o perioadă mai puțin fastă în Premier League, fiind la 14 puncte de liderul Liverpool, City a reușit să se califice fără probleme în optimile de finală și rămâne una dintre cele mai puternice echipe din Europa.
După City, urmează Liverpool (cota 4,5), actuala deținătoare a trofeului și liderul autoritar din Premier League. Formația lui Jurgen Klopp s-a calificat după o victorie în ultima etapă la RB Salzburg, însă în campionatul intern a impresionat cu adevărat: are 15 victorii din 16 meciuri. În optimi, "Regina Europei" are o misiune dificilă, urmând a întâlni o echipă incomodă, foarte bine așezată în teren de Diego Simeone: Atletico Madrid.
Lyon, care o va întâlni pe Juventus, are cele mai mici șanse să câștige competiția: cotă 200. Asta și pentru că Memhis Depay și Jeff Reine-Adelaide, poate cei mai buni jucători ai echipei, s-au "rupt" ieri și vor pierde aproape sigur tot sezonul.
Liga Campionilor UEFA
Lewandowski susţine că ce a spus despre Messi a fost interpretat greşit: "Asta am vrut să zic"
ACUM 7 ORE

Cotele pentru câștigarea Champions League, după tragerea la sorți a optimilor

Manchester City - 4
Liverpool - 4,5
Barcelona - 5
PSG - 6
Bayern - 7
Juventus - 12
Tottenham - 20
Real Madrid - 20
Atletico Madrid - 33

Iată tabloul complet al optimilor Champions League:

  • Tottenham - Leipzig
  • Napoli - Barcelona
  • Lyon - Juventus
  • Chelsea - Bayern
  • Atletico - Liverpool
  • Atalanta - Valencia
  • Real Madrid - Man City
  • Dortmund - PSG
*echipele care au terminat pe locul 1 în grupă vor juca partidele retur pe propriul teren
Turul va avea loc la Madrid, pentru că Real s-a clasat pe locul secund în grupa de Champions League. Partidele din optimi vor avea loc pe 18-19/25-26 februarie (turul), respectiv 10-11/17-18 martie (returul).
Liga Campionilor UEFA
Ce ar însemna pentru Barcelona ratarea calificării în optimile Champions League
ACUM 9 ORE
Liga Campionilor UEFA
LIVE BLOG Champions League | Barcelona, obligată să câștige la Munchen! Primele meciuri ale zilei
ACUM 10 ORE