Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dezastru pentru o echipă din Champions League! Are 11 accidentați înainte de duelul de marți

Cristian Mihală

Publicat 27/09/2021 la 12:14 GMT+3

Beșiktaș este într-o situație teribilă înainte de duelul cu Ajax, din etapa a doua a Ligii Campionilor. Turcii au în acest moment 11 jucători indisponibili, iar stafful medical face eforturi supra-omenești pentru a recupera câțiva dintre ei până la partida de marți seară.

ISTANBUL, TURKEY - SEPTEMBER 15: Erling Haaland of Borussia Dortmund is challenged by Francisco Montero and Fabrice N'Sakala of Besiktas during the UEFA Champions League group C match between Besiktas and Borussia Dortmund at Vodafone Park on September 15

Credit imagine: Getty Images

Beșiktaș a pierdut prima partidă din grupele UCL, 1-2 pe teren propriu, cu Dortmund, iar șansele să obțină vreun punct după deplasarea de pe Amsterdam Arena sunt minime. Asta pentru că "lăncierii" sunt într-o formă de vis (5-1, 9-0, 5-0, 3-0 sunt rezultatele din ultimele lor 4 partide), dar mai ales pentru Yalcin, tehnicianul campioanei Turciei, are o misiune imposibilă pentru a alcătui un prim "11" competitiv.
În acest moment, nu mai puțin de 11 jucători sunt accidentați, dar se speră că măcar 3-4 dintre ei să fie apți pentru a prinde lotul pentru disputa din Olanda. Vida, Uysal, Topal, Alex Teixeira, Pjanic, N'Koudou, Montero, Larin, Ghezzal, Hasic și Batshuayi au în acest moment cu diferite probleme.

Beșiktaș, fără vreo șansă în duelul din Champions League, cu Ajax

Potrivit presei din Turcia, sunt șanse mari ca vârful împrumutat de la Chelsea, Batshuayi, să fie pe teren din primul minut, posibilități bune să fie recuperați având și Hasic, Montero sau Larin. Chiar și așa, stafful tehnic nu se va putea baza pe mai mult de jumătate dintre titularii obișnuiți. În acest context, bookmakerii consideră că victoria formației lui Ten Hag este doar o formalitate, un succes al lui Ajax având doar 1,15 cotă (doar Bayern - Dinamo Kiev e considerat un duel mai dezechilibrat în această săptămână).
În contextul în care Ajax îl are în ofensivă pe Sebastien Haller, fotbalistul transferat pentru o sumă record de la West Ham, apărarea turcilor va fi cu siguranță extrem de vulnerabilă. Vârful "lăncierilor" a reușit în prima etapă nu mai puțin de 4 goluri în deplasarea de la Lisabona, cu Sporting, la ceea ce a însemnat debutul lui în Champions League. Niciun fotbalist nu a înscris un "poker" la debutul în UCL, de la Marco Van Basten, în 1992. Speranța turcilor marți seară stă în faptul că Ajax a reușit să țină într-o singură partidă din ultimele 11 poarta intactă, dar diferența de valoare în contextul atâtor absențe la turci pare insurmontabilă.
CITEȘTE ȘI:
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo