Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Klopp e gata de un transfer genial! Ia de la o rivală un fotbalist de titlu, pe o sumă simbolică

Cristian Mihală

Actualizat 27/09/2021 la 11:21 GMT+3

Alexandre Lacazette ar putea fi protagonistul unui transfer total neașteptat din iarnă. Jurgen Klopp îl vrea la Liverpool, care ar putea oferi o sumă de bani lui Arsenal, astfel încât să își asigure serviciile fotbalistului din ianuarie.

Jurgen Klopp

Credit imagine: Getty Images

Mane, Salah, Firmino și Jota sunt singurii atacanți pe care Jurgen Klopp se bazează, Origi și Minamino nefiind la nivelul dorit de tehnicianul german. Ca atare, o eventuală accidentare o pune pe Liverpool într-o situație teribilă, în sensul în care ceilalți 3 din cvartetul enumerat mai sus trebuie să joace meci de meci. Lucru care nu doar că devine obositor și contraproductiv în contextul a peste 50 de meciuri pe an, dar îi și expune pe fotbaliști.
Ca atare, Klopp e decis să aducă un atacant în iarnă și football.london anunță că germanul e gata să facă o ofertă pentru Alexandre Lacazette, vârful lui Arsenal. Acesta e căzut în dizgrație și nu va prelungi contractul scadent în ianuarie, astfel că nu mai prinde deloc primul "11" al lui Arteta. Arsenal pare că s-a obișnuit deja cu gândul că îl va pierde, în condițiile în care francezul e liber să semneze cu oricine începând cu ianuarie, când se deschide fereastra de mercato de iarnă.
CITEȘTE ȘI

Liverpool, singura care îi oferă bani lui Arsenal pentru Lacazette, pentru un transfer imediat

Doar că, dacă majoritatea cluburilor care îl doresc vor să îl achiziționeze gratis și să îl aibă la dispoziție din vară, odată expirat contractul cu "tunarii", Liverpool vrea să îi plătească o sumă de bani clubului de pe Emirates pentru ca mutarea să se producă în ianuarie.
Vârful de 30 de ani e cotat la 28 de milioane de euro, dar sursa citată notează că nu se pune problema unei astfel de sume, în contextul contractului scadent. Probabil va fi vorba de o sumă de aproximativ 10 milioane de euro, pentru o afacere win-win: Arsenal nu îl va pierde gratis, iar Klopp va găsi un atacant cu cifre excelente, încă din ianuarie, la un preț mult sub cota de piață.
Această mutare e extrem de importantă și în contextul Cupei Africii, stafful tehnic al "cormoranilor" urmând să nu se poată baza pe Salah și Mane preț de aproximativ o lună. Acea perioadă e văzută drept una cheie pentru Klopp în perspectiva cuceririi titlului, de aceea vrea să aibă fotbaliști de valoare pentru a suplini absențele. Lotul lui Liverpool nu e la nivelul celui al lui City sau Chelsea, orice absență din primul "11" al grupării de pe Anfield simțindu-se.
50 de goluri în 129 de partide are Lacazette pentru Arsenal. El a fost transferat în 2017, de la Lyon, pentru 53 de milioane de euro. Atletico Madrid, Juventus, Leipzig, West Ham, Palace și Lyon l-au contactat deja pe impresarul fotbalistului pentru o mutare, dar nimeni nu e dispusă să îi ofere o sumă de bani clubului de pe Emirates, dorind să îl ia gratis, din vara lui 2022.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo