Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

El e "cel mai dorit" jucător din lume: are deja 6 oferte, urmând a pleca gratis de la clubul actual

Cristian Mihală

Publicat 25/09/2021 la 14:55 GMT+3

Alexandre Lacazette s-a transformat în cel mai vânat jucător din lume, anunță presa engleză. Vârful de 30 de ani al lui Arsenal intră în ultimele 6 luni de contract cu "tunarii" și are deja 6 oferte pe masă.

Lacazette, marcând în poarta lui Alisson, într-un Liverpool - Arsenal

Credit imagine: Eurosport

Cu 50 de goluri în 129 de apariții pentru Arsenal, Lacazette este un fotbalist care a confirmat, chiar dacă pentru el londonezii au plătit o sumă impresionantă pentru a-l achiziționa de la Lyon, în 2017: 53 de milioane de euro.
Între timp, povestea de dragoste cu trupa de pe Emirates a ajuns într-un punct critic. Arteta l-a folosit în doar un meci în acest sezon de Premier League, vârful bifând doar 31 de minute. În acest context, Arsenal nu are în plan să îi propună prelungirea contractului scadent în vară și nici atacantul de 30 de ani nu ar accepta o ofertă, în condițiile în care simte că nu e apreciat și nu i se dau suficiente șanse.
Ca atare, de la 1 ianuarie 2022, odată cu deschiderea ferestrei de transferuri, "Laca" poate semna gratis cu orice club, intrând în ultimele 6 luni de contract. Să iei fără o sumă de transfer un astfel de atacant, care poate să mai evolueze 3-4 ani la cel mai înalt nivel, e văzut de mulți o adevărată afacere. Ca atare, Lacazette a devenit "cel mai dorit atacant din lume", după cum notează presa britanică, jurnaliștii englezi făcând o trecere în revistă a formațiilor care îl doresc.
În acest moment, cele mai mari șanse să obțină semnătura francezului le au Juventus și Atletico Madrid. "Bătrâna Doamnă" l-a adus pe Moise Kean după plecarea lui Ronaldo, dar fostul vârf al lui Everton nu a confirmat, cel puțin până acum. De partea cealaltă, Simeone îl dorește și el la Ateltico Madrid, însă jucătorul din Hexagon, deși e încântat de această oportunitate, se teme că nu va evolua foarte mult. Asta pentru că echipa care a cucerit titlul în Spania îi are în ofensivă pe Luis Suarez, Joao Felix și Antoine Griezmann.
CITEȘTE ȘI

Lyon îl vrea și ea pe Lacazette, dar două formații din Premier League fac eforturi financiare deosebite pentru a-l semna

Lyon, echipa care l-a lansat în fotbalul mare, îl dorește înapoi de asemenea, dar revenirea în Ligue 1 ar fi o alegere cu sufletul. Asta pentru că gruparea pentru care Lacazette a înscris 100 de goluri în 203 meciuri nu pare în acest moment să se poată lupta cu șanse la vreun trofeu.
O altă ofertă interesantă vine de la Leipzig, dar fosta echipă a lui Nagelsmann e în criză, odată cu plecarea tehnicianului la Bayern și cu despărțirile din ultimul an: Werner, Upamecano, Konate și Sabitzer au mers la Bayern sau în Premier League.
Mult mai interesante sunt, însă, ofertele pe care francezul le are din Premier League. Deocamdată doar două formații din cel mai puternic campionat din lume l-au contactat pe agentul său, dar e de așteptat ca și alte echipe din Anglia să îl dorească. West Ham depinde în atac doar de Antonio, iar când acesta e indisponibil Moyes e nevoit să evolueze cu un "9" fals. Ca atare, londonezii i-au făcut una dintre cele mai bune oferte din punct de vedere financiar, convinși că pot repeta parcursul de anul trecut, când s-au bătut până spre finalul sezonului pentru un loc de Champions League.
A doua variantă din Premier League vine de la Crystal Palace, acolo unde Vieira crede că poate avea un atac de vis, cu Zaha, Edouard și Lacazette. O asemenea ofensivă îi va duce pe cei de pe Selhurst Park în prima jumătate a clasamentului, iar conducerea e gata să facă un efort financiar în această direcție.
Program meciuri Premier League etapa 6, Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo