Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Messi, o dezamăgire la PSG. Total neașteptat: cum arată în acest moment cotele pentru Balonul de Aur

Cristian Mihală

Publicat 25/09/2021 la 13:18 GMT+3

Lionel Messi este marele favorit la Balonul de Aur, chiar dacă după transferul la PSG a dezamăgit. Nicio casă de pariuri nu oferă mai mult de 1,6 pentru ca argentinianul să cucerească al 7-lea trofeu individual.

Lionel Messi mit dem Ballon d'Or

Credit imagine: Getty Images

Trofeul care se va decerna la începutul lui decembrie pare din ce în ce mai mult un premiu de popularitate, dacă ne ghidăm după modul în care e gândit sistemul de votare și câștigătorii din ultimii ani. Messi este marele favorit să își apere trofeul cucerit și anul trecut, deși Barcelona nu a avut vreun rezultat excepțional, iar la PSG este, până acum, o dezamăgire.

Euro i-a scos din cărți pe marii favoriți, Messi e ca și câștigător

Înainte de Euro, se vorbea că Balonul de Aur va fi o afacere între francezi, De Bruyne și Lewandowski. Kante a cucerit Champions League cu Chelsea și era de așteptat să facă un turneu final mare cu naționala Franței. Pe asta se baza și Mbappe, care cu siguranță va câştiga mai mult de un Balon de Aur în carieră. Dar specialiştii nu mai sunt la fel de siguri că acest lucru se va întâmpla în 2021, după eliminarea prematură a "cocoșilor" de la Euro. Vârful francez are 27 de goluri şi 6 assisturi în 2021, dar a ratat titlul și Champions League. Dar eliminarea din optimile Campionatului European este cea care i-a compromis total șansele. Ca şi în cazul lui De Bruyne, Euro putea fi marea șansă a lui Mbappe. Ambii au ratat-o, astfel că vor vedea de la distanță lupta pentru cel mai râvnit titlu individual.
"Luptă" e un fel de a spune, pentru că bookmakerii par convinși că Messi a făcut destul să își aconteze trofeul. Fostul decar al Barcelonei a avut în primele șase luni cifre uluitoare din nou: 26 de goluri şi 9 assisturi în tricoul Barcelonei, în prima jumătate de an. Trebuie spus că argentinianul a bifat doar 26 de partide pentru Barcelona, astfel că cifrele lui sunt într-adevăr uimitoare. A urmat apoi cucerirea Copei America, primul trofeu important la nivel de națională, astfel că voturile vor merge în direcția sa. Chiar dacă formația de pe Camp Nou a avut o prestație modestă în campionat și Champions League (a luat Cupa, totuși), iar la PSG încă nu s-a adaptat, nereușind vreun gol sau vreun assist.
În acest moment doar Jorginho (câștigător de Champions League și de Euro) și Lewandowski pot pune un mic semn de întrebare asupra destinatarului celui mai prestigios trofeu individual, dar sunt slabe șanse ca ei să câștige, cred specialiștii.
CITEȘTE ȘI:

Benzema, "uitat" de bookmakeri, în cursa pentru Balonul de Aur

Jucătorul revenit în naționala Franței a ajuns la 8 goluri și 7 pase decisive în acest sezon, fiind lider detașat la ambele capitole în La Liga. Ca să înțelegem cât de impresionant e Benzema la Real Madrid, trebuie să amintim că, în acest moment al sezonului, Cristiano Ronaldo a avut o singură dată în carieră cifre mai bune.
Marca consideră că, dacă Balonul de Aur este un "premiu serios", atunci Benzema trebuie să îl primească. Ziarul de la Madrid susține că atacantul Realului este în prezent cel mai bun jucător din lume. Aceeași poveste este descrisă și în AS, celălalt ziar cu sediul la Madrid. "Este un artist", a susținut sursa citată, care l-a inclus pe Karim Benzema pe lista de favoriți pentru Balonul de Aur. Francezul ar fi în competiție cu Lewandowski, care ar avea doar "statistici reci împotriva artei întruchipate de Benzema".
Doar că bookmakerii par să fi uitat total de francez, oferindu-i cote între 100 și 150.

Cotele la câștigarea Balonului de Aur 2021

  • Lionel Messi - 1,5
  • Jorginho - 6
  • Robert Lewandowski - 6
  • N'Golo Kante - 9
  • Kevin De Bruyne - 12
  • Cristiano Ronaldo - 14
  • Harry Kane - 20
  • Erling Haaland - 33
  • Kylian Mbappe - 33
  • Lorenzo Insigne - 40
  • Romelu Lukaku - 40
  • Ciro Immobile - 40
  • Gianluigi Donnarumma - 66
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo