După dezamăgirea necalificării la Mondialul din Rusia, în 2018, squadra azzurra s-a schimbat total. Federația l-a numit pe Mancini la cârma naționalei, iar acesta a făcut adevărate minuni. Italia e în acest moment neînvinsă de 33 de partide, fiind la doar două meciuri distanță de recordul all-time deținut de Brazilia.
La aceste performanțe, un rol decisiv l-a avut și Jorginho, deși de multe ori acesta nu iese în evidență atât de mult, ca urmare a rolului avut pe teren. Totuși, în euforia performanței de aseară, jurnaliștii de la Gazzetta dello Sport cer acordarea Balonului de Aur mijlocașului cu origini în Brazilia; acesta a fost instrumental atât pentru Chelsea, în campania senzațională care a adus pe Stamford Bridge al doilea trofeu Champions League, cât și pentru squadra azzurra, care va juca finala Euro 2020.
Liga
"Ar fi grozav să-și încheie cariera aici!" Dani Alves îl vrea pe Messi înapoi la Barcelona
ACUM 14 ORE
Doar 12 jucători au reușit, de-a lungul timpului, dubla Cupa/Liga Campionilor - Euro, în același an. Primul pe această listă selectă a fost Luis Suarez Miramontes, legendarul mijlocaș al lui Inter. Poreclit "El Arquitecto" acesta a fost unul dintre jucătorii care au marcat cel mai mult anii '60, cucerind un Balon de Aur și clasându-se de două ori pe locul doi în clasamentul anchetei France Football.
Deși mulți au pus în discuție suma plătită de Sarri pentru mijlocaș - 57 de milioane de euro pentru a-l lua la Londra, de la Napoli, Jorginho s-a dovedit un fotbalist extrem de util. El a ajuns într-o finală în fiecare an de când s-a transferat la Chelsea.

Jorginho, creditat de specialiști cu șanse minime la Balonul de Aur

Chiar dacă are cifre extrem de bune, Jorginho nu e un fotbalist spectaculos și marchează aproape exclusiv din penalty. El are un rol esențial atât la Chelsea, cât și la naționala Italiei, însă munca sa nu atrage privirile, de cele mai multe ori.
Ca atare, bookmakerii nu îl consideră printre favoriții la Balonul de Aur, având o cotă uriașă - 41. Mare favorit e Lionel Messi, care luptă pentru al 7-lea astfel de trofeu. Chiar dacă nu a avut rezultatele așteptate cu Barcelona, sud-americanul a marcat pe bandă rulantă, având cifre fabuloase și la capitolul pase decisive. Cu 4 goluri și 4 assisturi la Copa America, decarul a calificat-o pe Argentina în finala competiției, acolo unde va da piept cu marea rivală, Brazilia.
Favoriții la Balonul de Aur 2021
  • Lionel Messi - 3
  • Harry Kane - 5,5
  • Kylian Mbappe - 7
  • Robert Lewandowski - 7
  • Cristiano Ronaldo - 9
  • N'Golo Kante - 9
  • Neymar - 10
  • Sursa: Betfair
În finala competiției, care va avea loc duminică, tot pe Wembley, Italia va da piept cu învingătoarea din disputa Anglia - Danemarca (azi, ora 22:00).
Premier League
Aston Villa a mai pus ochii pe un star din Spania! Cine este fotbalistul pentru care insistă Gerrard
ACUM 19 ORE
Fotbal
Messi și Lewandowski au votat diferit la gala FIFA Best! Alegerile inexplicabile ale argentinianului
IERI LA 11:19