Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tragerea la sorţi pentru optimile Champions League, anulată

Cristian Mihală

Actualizat 13/12/2021 la 15:15 GMT+2

Gafe în serie a UEFA, la tragerea la sorți pentru optimile Champions League, de azi. Presa engleză cere o nouă tragere, după ce consideră că Manchester United a fost dezavantajată, iar tragerea viciată.

United nu a fost introdusă în urna cu posibilele adversare ale lui Atletico Madrid

Credit imagine: Eurosport

UPDATE Decizie fără precedent a UEFA. Forul continentalt a decis să anuleze tragerea la sorți de la ora 14:00, ca urmare a erorilor făcute.
După ce presa engleză a semnalat probleme legate de tragerea la sorți, Atletico Madrid a cerut și ea să se refacă tragerea la sorți. UEFA a admis erorile și a stabilit o nouă tragere, de la ora 16:00 (ora României).
"Ca urmare a unei probleme legate de softul nostru, tragerea la sorți e declarată nulă și va fi reluată de la 0, de la ora 15:00 (n.r. ora 16:00, ora României)", anunță forul continental.

Știrea inițială: Gafe în serie la tragerea la sorți pentru optimile Champions League

De obicei, tragerile la sorți sunt fără incidente, cei desemnați de forul continental să executa procedura fiind foarte bine antrenați. De data asta, am asistat la două erori care au compromis în bună măsură tragerea.
Mai întâi, ca adversară a lui Villarreal, a fost inclusă și Manchester United, deși aceste două echipe au fost în aceeași grupă și nu se puteau întâlni. Ghionul a făcut ca "diavolii" să fie trași drept adversari pentru "Submarinul galben", altfel probabil nimeni nu ar fi observat greșeala.
Giorgio Marchetti a intervenit imediat și a transmis că cele două formații nu se pot întâlni, astfel că a fost extrasă altă formație din urna câștigătoarelor de grupă (City).

UEFA s-a încurcat în erori la tragerea la sorți pentru optimile Champions League

Imediat, din urna locurilor doi, a fost extrasă Atletico Madrid. Crezând că United a fost deja trasă (deși nu fusese, în contextul în care nu se putea întâlni cu Villarreal), cei de la forul continental nu au mai pus formația de pe Old Trafford în bolul cu posibili adversari ai lui Atletico Madrid. Abia apoi lucrurile au revenit la "normal" și s-a ajuns la un duel Ronaldo - Messi pentru un loc în sferturi.
"Nu e clar dacă tragerea la sorți e legitimă sau nu și dacă procedura nu va fi reluată", notează Daily Mail care consideră că o nouă tragere la sorți, fără astfel de peripeții, s-ar impune, pentru corectitudinea competiției.
Evident, nu avem vreo garanție că United ar fi fost adversara lui Atletico Madrid, dacă aceasta ar fi fost introdusă în urnă, așa cum ar fi trebuit, dar e limpede că desfășurarea tragerii la sorți a suferit modificări din cauza celor două erori făcute de UEFA.
Și jurnaliștii Sky Sports s-au sesizat deja și au cerut o poziție oficială din partea forului continental.
Programul optimilor Champions League
Optimile UCL
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo