Malmo va fi una dintre surprizele noii ediții de UCL. Campioana Suediei a trecut de 4 tururi preliminare pentru a ajunge la "masa bogaților". Dacă în primele două duble eliminatorii au întâlnit adversari modești, în turul 3 nordicii au reușit să treacă de Rangersul lui Gerrard și Ianis Hagi, pentru ca aseară să își asigure biletele pentru grupe, după ce au eliminat Ludogorets. În ciuda faptului că bulgarii (cu Rotariu rezervă neutilizată) s-au impus cu 2-1, la Razgrad, suedezii au mers mai departe pentru că se impuseseră în tur cu 2-0.

Malmo, o echipă fără vedete, care a investit foarte puțin

Scottish Premiership
Rangers îi caută un înlocuitor lui Ianis Hagi! Ce român este pe lista scoțienilor
ACUM 10 ORE
Performanța lui Malmo e cu atât mai spectaculoasă cu cât în ultimii 4 ani oficialii clubului au investit doar 3,5 milioane de euro în transferuri. În această vară, au fost aduși doar doi fotbaliști pe bani: Sergio Pena (1 milion de euro) și Martin Olsson (500.000 de euro).
Conducerea nordicilor a avut însă răbdare, în ultimii ani ținând cu "dinții" de fotbaliștii importanți. Practic, cu o singură excepție (Mattias Svanberg, cedat la Bologna acum 3 ani, pentru 4,5 milioane de euro), Malmo nu s-a despărțit de niciun jucător important din 2017 până în prezent. Acel an a fost un moment 0 pentru club, iar strategia pusă la cale de oficiali își arată acum roadele. Concret, la momentul respectiv, Malmo a investit 5,3 milioane de euro pentru transferul a 5 fotbaliști, iar acei fotbaliști reprezintă acum scheletul echipei.
Lotul noridicilor nu conține vreun nume sonor pentru fotbalul mare, lucru de înțeles în contextul în care întregul lot al lui Malmo e cotat la doar 25 milioane de euro (CFR are, spre exemplu, un lot de 30 de milioane de euro, iar FCSB se bazează pe fotbaliști care însumează, ca și cote de piață, 31 de milioane de euro).
Catalizatorul pentru performanța reușită de Malmo e fostul mare atacant al lui Feynoord și Milan, Jon Dahl Tomasson. Ajuns la 44 de ani, fostul vârf și-a făcut ucenicia ca secund la Vitesse și la naționala Danemarcei, iar acum, când i s-a încredințat prima echipă cu adevărat importantă (a mai fost principal pentru scurt timp la Excelsior), a demonstrat că își poate capacita jucătorii la maximum.
Desemnat antrenorul anului în Suedia în 2020, danezul va cuceri probabil trofeul și anul acesta, independent de ce face Malmo în grupele Champions League. Evident, nu putem să ne așteptăm la minuni în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume pentru micuța echipă suedeză, simpla participare în UCL fiind o performanță peste așteptări.
De notat că, pe lângă Malmo, vom mai avea aproape sigur parte de o prezență total neașteptată în grupele Ligii Campionilor. Sheriff Tiraspol (Republica Moldova) e cu un pas și jumătate în grupe, după ce s-a impus, 3-0, în turul din play-off-ul Champions League, cu Dinamo Zagreb.
https://i.eurosport.com/2021/08/23/3205987.jpg
Fotbal
Ultimele detalii despre starea lui Sadio Mane. A ajuns la spital, după ce a fost făcut K.O.
ACUM 21 ORE
Premier League
Gerrard vrea să încheie în forță perioada de mercato! Vrea la Aston Villa un jucător de la Liverpool
IERI LA 08:01