Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Iturralde Gonzalez a dat verdictul: trebuia sau nu Araujo eliminat de Kovacs+de ce VAR nu a intervenit

Cristian Mihală

Publicat 17/04/2024 la 08:23 GMT+3

Eduardo Iturralde Gonzalez, unul dintre cei mai mari arbitri spanioli din ultimele decenii, a analizat faza în care Istvan Kovacs l-a eliminat pe Ronald Araujo, în Barcelona - PSG 1-4. Fostul mare central e convins că românul a acordat fault mult prea ușor.

Araujo faulował Barcolę - tak uznał sędzia

Credit imagine: Getty Images

După ce s-a impus pe Parc des Princes, catalanii nu au putut profita de avantajul de două goluri din dubla manșă, după reușita de aseară a lui Raphinha. Soarta acestui sfert de finală a fost pecetluită când fundaşul uruguayan Ronald Araujo l-a scăpat din marcaj pe Barcola, după care l-a agăţat în marginea careului, fiind eliminat de Istvan Kovacs.
Barcelona, în zece oameni, a fost victimă sigură, portarul ter Stegen neputând face altceva decât să limiteze proporţiile scorului. Ca atare, faza care a născut polemici nesfârșite a fost cea în care fundașul sud-american a fost eliminat, Araujo încercând în zadar să îi explice lui Kovacs că tânărul Cubarsi ar fi avut șansa să îl taloneze pe Raphinha.
Reluările au arătat clar că există contact între cei doi jucători, dar Eduardo Iturralde Gonzalez, fost mare arbitru FIFA spaniol, crede că centralul român a luat o decizie mult prea dură, atacantul de bandă al PSG-ului accentuând căderea, după un contact minim. VAR-ul nu putea interveni într-o astfel de fază, pentru că nu există certitudinea că românul a interpretat greșit faza, dar senzația fostului mare arbitru iberic e că Istvan Kovacs a luat o măsură mult prea drastică.
"Araujo nu are nicio vină, Barcola se aruncă. VAR nu are de ce să intervină aici, pentru că e o chestiune de interpretare a arbitrului, contact există. S-a validat astfel alegerea lui Kovacs, dar hai să ne uităm atent la fază: Araujo pune mâna pe umărul atacantului parizian în disputa pentru minge, iar acesta se lasă să cadă. Pentru mine nu există un contact care să necesite acordarea unui fault, am această certitudine.
Dacă ar fi fost fault, atunci arbitrul are dreptate să îl elimine pe Araujo, acest lucru este incontestabil", a explicat Eduardo Iturralde Gonzalez pentru Cadena SER.

Xavi l-a făcut praf pe Istvan Kovacs după Barcelona - PSG 1-4

Presa catalană nu i-a reproșat lui Kovacs eliminarea lui Araujo, dar l-a criticat pe român pentru un penalty nedat la scorul de 1-2. Înainte de faza respectivă, Xavi a protestat vehement pentru o altă decizie a lui Kovacs și a fost eliminat.
La finalul partidei, antrenorul Barcelonei s-a dezlănțuit la adresa centralului român, spunând că arbitrajul acestuia a fost un dezastru complet. Xavi crede că Araujo a fost eliminat mult prea ușor și a dezvăluit că i-a spus lui Kovacs la final că a fost foarte slab și că nu înțelege jocul.
"Suntem supărați, dezamăgiți. Nu are rost să discutăm despre joc... arbitrul a distrus totul. Eliminarea lui Araujo a marcat soarta meciului. Am fost buni, eram organizați în atac și în apărare până în acel moment. Pentru mine este prea mult să dai roșu. Este păcat că munca unui sezon întreg este încheiată de o decizie de arbitraj. Există eliminări în fotbal, dar arbitrul de azi a fost un dezastru. I-am spus arbitrului că a fost foarte slab, că nu a înțeles jocul, a fost un dezastru. A schimbat complet meciul, nu-mi place să vorbesc despre arbitri, dar acea fază a influențat rezultatul.", a spus Xavi, citat de Mundo Deportivo.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo