Înaintea meciului din Germania, fanii lui Gladbach le-au pregătit o "surpriză" jucătorilor italieni, prin care s-au răzbunat pentru un eveniment petrecut în urmă cu aproape 50 de ani.
Noaptea trecută, în jurul orei 4:00, suporterii nemți s-au adunat în fața hotelului la care erau cazați jucătorii lui Inter și au declanșat un adevărat spectacol pirotehnic, care a durat mai bine de 5 minute.
Prin gestul lor, germanii au vrut să trezească din somn întreaga echipă a lui Antonio Conte, iar obiectivul a fost îndeplinit cu succes. La scurt timp după ce a început show-ul din fața hotelului, italienii s-au deșteptat.
Liga Campionilor UEFA
Fede Valverde, deranjat de ce a spus Mo Salah despre Real Madrid: "Lipsă de respect!"
23/05/2022 LA 09:01
Fanii lui Gladbach au pregătit și un banner pe care au scris un mesaj "răzbunător", care explică demersul lor: "Amintiți-vă Inter: lucrurile merg mai bine cu Coca-Cola!".
https://i.eurosport.com/2020/12/01/2947251.jpg

Fanii lui Monchengladbach, show pirotehnic la 4 dimineața în fața hotelului lui Inter

Mesajul nemților face trimitere la un alt meci dintre cele două echipe, disputat în sezonul 1971/1972 din Cupa Campionilor Europeni, vechea Champions League. La vremea respectivă, Gladbach a demolat-o pe Inter, scor 7-1, însă partida din Germania a fost marcată de un incident petrecut la scorul de 2-1.
Roberto Boninsegna, jucătorul lui Inter, a fost lovit de o cutie de Coca Cola și s-a prăbușit pe teren. Instantaneu a început un haos general, în urma căruia Boninsegna nu a mai continuat meciul. Italienii au acuzat că fotbalistul a fost grav rănit.
Cu toate acestea, meciul a continuat, iar formația germană s-a impus fără drept de apel, la diferență de 6 goluri.
La final, italienii au contestat aspru decizia de a lăsa meciul să continue, iar în cele din urmă oficialii competiției au anunțat că partida se va rejuca. La a doua încercare, Inter s-a impus cu 4-2, apoi a smuls un 0-0 în retur și s-a calificat.
Fanii lui Gladbach n-au uitat despre întâmplarea petrecută în urmă cu 49 de ani și s-au răzbunat aseară, într-un mod inedit.
Înaintea partidei de diseară, Gladbach este lider în grupa B din Champions League, cu 8 puncte. Real se află pe locul 2 (7p), Șahtior ocupă poziția a 3-a (4p), în timp ce Inter este codașa grupei, cu 2 puncte acumulate.
Liga Campionilor UEFA
UEFA a stabilit cum va acorda cele două wild-carduri în Champions League! Ligile de top, avantajate
10/05/2022 LA 12:49
Liga Campionilor UEFA
Exclusiv | 36 de ani de la Sevilla! Ștefan Iovan și Adrian Bumbescu, povești savuroase din 1986
06/05/2022 LA 21:06