La meciul de pe Anfield, Jurgen Klopp va atinge o bornă senzațională. Antrenorul de 52 de ani va bifa a 100-a partidă din cupele europene, din postura de antrenor. Aventura managerului neamț în Europa a început în 2005, când se afla pe banca celor de la Mainz.
Înaintea meciului cu Napoli din grupele Champions League, Klopp și-a amintit de prima sa confruntare din Cupa UEFA, contra clubului din Armenia, FC Mika. Nemții au obținut acel loc în urma unei decizii UEFA, prin care au răsplătit spiritul fair-play al celor de la Mainz:
Nimeni nu se gândea că Mainz va juca într-o competiție europeană. A fost o reușită incredibilă pentru noi, a însemnat enorm. Țin minte că eram în vacanță, când directorul sportiv m-a sunat și mi-a spus entuziasmat: 'Jucăm în Europa!' Sigur, ne-a cauzat multe probleme aventura în Cupa UEFA pentru că a început foarte devreme în acea vară. N-am avut timp să ne pregătim foarte bine înaintea sezonului și am pierdut primele cinci meciuri din campionat. În final, am reușit să ne menținem în Bundesliga și a fost foarte bine. A trecut mult timp de atunci și am multe amintiri plăcute din acea perioadă.
Premier League
Liverpool dă marea lovitură pe piaţa transferurilor! 58 de milioane € pentru un atacant fantastic
ACUM 17 ORE
https://i.eurosport.com/2019/11/27/2725236.jpg
Jurgen Klopp a participat în cupele europene cu toate cele trei cluburi pe care le-a pregătit de-a lungul timpului: Mainz, Borussia Dortmund și Liverpool. Antrenorul german are în palmares patru finale europene, toate începând cu anul 2013: trei în Champions League (două cu Liverpool și una cu Borussia Dortmund) și una în Europa League (cu Liverpool). Cu toate acestea, o singură dată a ieșit câștigător. S-a întâmplat chiar în această vară, când Liverpool a învins-o pe Tottenham în finala de la Madrid și și-a trecut în cont al șaselea trofeu UEFA Champions League din istorie.
Este incredibil tot ce se întâmplă. Mă aflu de patru ani la Liverpool și deja am fost în trei finale europene. Mi se pare o nebunie totală. În trei sezoane am reușit să ajungem în finală și îmi doresc să continuăm pe această rută, chiar dacă va fi dificil. Ne concentrăm în continuare pe victorii, iar primul adversar este Napoli.
https://i.eurosport.com/2019/11/27/2725241.jpg
Liverpool a înregistrat trei victorii în această campanie europeană și a pierdut un singur meci, chiar împotriva adversarei din această seară. În tur, Napoli s-a impus cu 2-0 în fața campioanei en-titre din UEFA Champions League, după golurile rușite de Mertens și Llorente. "Cormoranii" se află într-o formă mult mai bună decât Napoli pe plan intern. Formația pregătită de Jurgen Klopp este lider în Premier League, cu opt puncte deasupra locului secund. De cealaltă parte, clubul italian antrenat de Ancelotti este abia pe locul șapte și n-a mai câștigat de șase etape.

Grupa E:

  • 1. Liverpool 9p
  • 2. Napoli 8p
  • 3. Salzburg 4p
  • 4. Genk 1p
Premier League
Jurgen Klopp nu renunță! Ce a spus despre lupta pentru titlul de campioană în Premier League
23/01/2022 LA 07:06
Premier League
OFICIAL - Rafa Benitez, dat afară de Everton. Un fost jucător legendar, aproape să îi ia locul
16/01/2022 LA 15:11