Manchester City venea la Borussia Monchengladbach după o serie absolut impresionantă de 18 victorii consecutive în toate competițiile, performanță care aproape a asigurat titlul în Anglia pentru echipa lui Pep Guardiola.
Cu siguranță că City vrea să fie din nou campioana Angliei, dar marele obiectiv rămâne UEFA Champions League, atât pentru club, cât mai ales pentru Guardiola - spaniolul nu a cucerit niciodată marele trofeu fără Lionel Messi în echipă.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21

Manchester City continuă defilarea și în Europa

Această ”foame” de succes european s-a văzut încă de la începutul meciului. City a dominat copios partida, în timp ce Borussia Monchengladbach, al cărui antrenor a anunțat deja că va părăsi clubul în vară pentru a merge la Borussia Dortmund, a preferat să se apere extrem de retras și compact, bazându-se pe contraatacuri care nu au venit.
A venit în schimb o centrare magistrală a lui Cancelo, un jucător reinventat sub bagheta lui Pep Guardiola, la care a ajuns la momentul perfect Bernanrdo Silva pentru a relua cu capul și a deschide scorul, meritat, în minutul 29.
Repriza a doua a continuat în același ritm. Ba mai mult, City și-a intensificat ritmul și a prestat un pressing cu adevărat sufocant, care a copleșit-o pe Borussia Monchengladbach.
În minutul 65 City și-a dublat avantajul prin Gabriel Jesus. Joao Cancelo a fost din nou implicat, el trimițând o nouă centrare excelentă către Bernardo Silva, cel care de această dată a trimis mingea înapoi către Jesus iar brazilianul a dublat avantajul cetățenilor.
Continuă așadar marșul lui Manchester City cu a-19-a victorie consecutivă în toate competițiile.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26