"Această echipă nu e mai bună decât cea din anii precedenți pentru că încă nu a câștigat nimic", a spus Guardiola înainte de meciul retur cu Gladbach, dorind să îi mențină pe elevii săi concentrați la un final de sezon ce se anunță de foc. Aproape campioană în Premier League, trupa lui Pep se luptă în finala Cupei Ligii, dar și în FA Cup, acolo unde va întâlni pe Everton, în direct la Eurosport 1, la finalul săptămânii.

Manchester City, defensivă de vis în actuala stagiune

Dar marele pariu al lui City e Champions League, competiție unde nu a reușit să ajungă vreodată în finală. Acum, însă, lucrurile par să stea cu totul altfel decât în anii care au trecut. "Cetățenii" au devenit o forță din punct de vedere defensiv, odată cu transferul lui Ruben Dias și "renașterea" lui Stones. În Premier League au de departe cea mai bună defensivă, iar în Liga Campionilor au primit un singur gol tot sezonul. Aseară (2-0 cu Gladbach), au bifat al 7-lea meci la rând în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume fără să primească gol.
Fotbal
Premier League este campionatul cu cele mai multe accidentări în sezonul trecut
ACUM 9 ORE
Owen Hargreaves, fostul mare mijlocaș englez, o vede pe City cu prima șansă la Champions League, doar Bayern fiind în stare să îi pună probleme. Bavarezii au de asemenea un lot complet, fără mari slăbiciuni, și pot profita de o eventuală zi mai slabă a trupei lui Guardiola. În plus, echipa lui Hansi Flick are avantajul experienței și rezistă excelent sub presiune.
"City are în acest sezon cele mai mari șanse de până acum să câștige Champions League. Defensiv arată impecabil, această formație nu are vreo slăbiciune. Spre deosebire de anii precedenți, e o echipă mai matură, care știe să joace și la rezultat. Au o apărare impenetrabilă și continuă să marcheze goluri. Au avut 4 jucători care pot interpreta rolul de număr "10", contra lui Gladbach (n.r. De Bruyne, Mahrez, Gundogan și Bernardo Silva). Au șansa nu doar să câștige Champions League, dar să ia toate cele 4 trofee pentru care luptă în acest sezon. Singura formație care poate să o oprească în Liga Campionilor e Bayern. City pare mai puternică, dar încă poate să aibă o zi proastă, așa cum a fost cu United, și să piardă", a spus Owen Hargreaves, fostul mare mijlocaș al lui Bayern și Manchester United, pentru BT Sport.
City e abia a 3-a formație din istoria Champions Leasgue care ține poarta intactă 7 meciuri la rând. Milan (2005) și Arsenal (2006) mai reușiseră să nu primească gol în 7 partide consecutive.
Bayern e și ea ca și calificată în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, după ce s-a impus cu 4-1 pe terenul lui Lazio. În ultima optime de finală, singura care mai reprezintă o necunoscută privind formația calificată, se întâlnesc Chelsea și Atletico Madrid. Trupa lui Tuchel are însă un avantaj clar, după ce s-a impus la București, scor 1-0.
Cotele la câștigarea Champions League
  • Bayern - 3
  • Manchester City - 3,4
  • PSG - 6
  • Liverpool - 7
  • Real Madrid - 10
  • Chelsea - 12
  • Atletico Madrid - 33
  • Porto - 40
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
25/09/2022 LA 08:44
Serie A
Arsenal vrea să dea o dublă lovitură în iarnă. Planul de 115 de milioane ai lui Mikel Arteta
25/09/2022 LA 05:15