22 mai 2010 a fost ziua în care Inter Milano a devenit singura echipă italiană care reușește tripla. Sub conducerea magistrală a lui Jose Mourinho, Inter a câștigat titlul și Cupa în Italia și a reușit să învingă în finala Champions League de la Madrid pe Bayern Munchen. Cu două săptămâni înaintea finalei, antrenorul portughez a țipat, în stilul caracteristic, în vestiar: "Batem Bayern cu 2-0!" Diego "El Principe" Milito, argentianul cu origini în regiunea italiană Calabria, a fost arma letală în ofensivă, iar fundașii lui Bayern Demichelis și Van Buyten au fost depășiți clar în minutele 35 și 70 de la Madrid. Van Gaal a fost pradă ușoară pentru Mourinho, după ce portughezul a fost maestru în arta distrugerii în returul semifinalei cu Barcelona lui Messi, Xavi și Ibrahimovic.
Mourinho a rememorat acea finală din 2010 pentru postul de radio Rai.
Îmi aduc aminte tot, îmi aduc aminte toate detaliile! Când îți aduci aminte toate detaliile după 10 ani, e clar că a fost o seară profundă, emoționantă. A fost mai mult decât fotbal!
Fotbal
11 antrenori mari care stau pe bară în așteptarea unui contract
ACUM 8 ORE

Mourinho, omul decisiv

A fost încununarea efortului uriaș depus de o echipă pe care Jose Mourinho a antrenat-o pentru a demola orice obstacol și care avea un spirit extraordinar. De la Julio Cesar la Milito, de la Chivu la Sneijder și de la Etoo la Samuel, fotbaliștii de la Internazionale au reușit să aducă fericirea supremă pentru fanii ei după 45 de ani.
16 ani a așteptat România pentru a avea un câștigător de Champions League. Chivu face parte dintre lista exclusivistă a fotbaliștilor care au plecat din România și au reușit să atingă trofeul suprem în străinătate. Belodedici a fost primul, cu Steaua Roșie Belgrad în 1991. Răducioiu a reușit această performanță cu Milan în 1994, dar nu a jucat în finala câștigată cu 4-0 în fața Barcelonei.
Din 2010, italienii nu au mai reușit să pună mâna pe trofeu. Juventus a pierdut două finale, 1-3 cu Barcelona în 2015 și 1-4 cu Real Madrid în 2017.

E Talks - Cel mai bun manager din Premier League, powered by Unibet

Canalele Eurosport nu sunt disponibile în rețelele Telekom și NextGen, însă ele se regăsesc în continuare la principalii operatori de pe piață. Pentru a le putea urmări din nou, vă rugăm să le solicitați operatorului Telekom, prin apel la Serviciul Relații Clienți (021.404.1234 / 0766.12.1234) sau pe canalele oficiale de comunicare ale acestuia.
Serie A
5 motive pentru care Serie A este cel mai imprevizibil campionat din Europa
19/09/2022 LA 11:24
Serie A
Mourinho, eliminat în duelul AS Roma - Atalanta! Echipa lui a suferit al doilea eșec al sezonului
18/09/2022 LA 19:55