Lars-Christer Olsson, președintele European Leagues, o organizație care reprezintă 900 de cluburi din 32 de campionate, a declarat că este în favoareaeliminării unui loc automat pentru principalele patru campionate din Europa. Olsson a criticat și propunerile lui Andrea Agnelli, președintele lui Juventus, de a extinde UEFA Champions League.
Angelii dorește ca Champions League să treacă de la opt grupe de patru echipe la șase grupe de câte șase. Astfel, fiecare echipă va juca 10 meciuri în loc de șase.
https://i.eurosport.com/2019/09/10/2673787.jpg
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21
Agnelii speră ca Champions League să meargă pe un model de competiție cu promovare și retrogradare. Olsson, a cărui organizație apără interesele campionatelor naționale, nu este de acord și consideră că un astfel de model ar ”lua oportunitățile pentru alții”.
Suedezul dorește în schimb un model în care calificarea în Champions League este bazată doar pe performanțele interne. ”Aceste patru poziții pentru principalele campionate trebuie puse la îndoială pentru că iau oportunitățile altora”, consideră el.
”Ar fi mai bine să aibă trei locuri fixe iar al patrulea să treacă prin play-off. Cred că ligile mari nu au de ce să se plângă dacă vor fi tratate la fel. Sunt pregătite să participe la această discuție”, a afirmat Olsson.
”Cluburile nu ar trebui să aibă avantaj pentru ce au făcut în trecut. Nici nu cred că ar trebui ca marile campionate – Anglia, Spania, Italia și Germania – să aibă patru echipe direct în grupe. De asemenea, coeficientul istoric ar trebui eliminat complet”, a declarat el.
”Ar trebui înlocuit. Trebuie să ne uităm la distribuția financiară iar mesajul nostru este că plățile de solidaritate pentru cluburile mici ar trebui să crească. Până la 25% din fonduri ar trebui să ajungă acolo”, a afirmat suedezul.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26