Atletico Madrid a făcut o partidă mare pe terenul lui Manchester United, pe care a învins-o cu scorul de 1-0 în manșa retur a sferturilor de finală din UCL. La final, fanii "diavolilor" au fost extrem de nervoși, în contextul în care formația rojiblanco a apelat la subterfugiile marcă înregistrată. Jucătorii lui Simeone au rămas la pământ minute bune, după fiecare contact, iar la starea de nemulțumire a contribuit și arbitrul, care a acordat doar 4 minute de prelungire.
E adevărat, senzația e că United putea să mai evolueze încă 90 de minute și tot nu ar fi marcat, acest detaliu mărind și mai mult frustrarea suporterilor. În consecință, nu a mirat foarte mult că fanii și-au vărsat furia pe Simeone, un personaj controversat: au aruncat cu sticle spre el, după ce acesta a refuzat - cum face de obicei - să salute antrenorul advers. La final, întrebat pe marginea acestor evenimente, Simeone a fost ironic, declarând că nu a observat că englezii din tribune au aruncat spre el cu pahare și sticle.
"Am alergat la vestiar pentru că eram fericit și voiam să sărbătoresc. Nu știu ce s-a întâmplat. Mă gândeam doar cum să ajung acolo, eram foarte fericit. Am reușit să îi lovim pe contraatac și să îi "rănim". Am controlat jocul în repriza a doua.
Liga
Real Madrid, Barcelona și Atletico, fără victorie în penultima etapă din La Liga! Rezultatele serii
15/05/2022 LA 19:38
Știam că și ei ne pot lovi pe contre, așa că am avut spații închise. Nu a trebuie să fac schimbări pentru că toată lumea s-a descurcat excelent. Am suferit, dar am reușit o performanță fantastică", a declarat Diego Simeone, citat de manchestereveningnews.co.uk.
CITEȘTE ȘI:
CRISTIANO RONALDO A ATINS MAI MULTE BORNE NEGATIVE DUPĂ MECIUL CU ATLETICO, DAR A INTRAT ÎN ISTORIA UCL

Simeone, după Manchester United - Atletico Madrid 0-1: "Simt fericire"

Calificarea lui Atletico Madrid vine în contextul unui sezon complet ratat pentru cei porecliți "los colchoneros". În contextul crizei de la Barcelona, se părea că Joao Felix&Co vor fi mari favoriți să își apere titlul cucerit anul trecut. Nici vorbă de așa ceva, formația de pe Wanda Metropolitano fiind în multe momente o umbră a formației de anul trecut.
Locul de UCL nu e încă amenințat - Atletico e pe 4 în clasament -, dar au existat numeroase zvonuri că Simeone va părăsi echipa, după peste 10 ani în care a scris istorie, ducându-și formația în două rândurui în finala Champions League.
Odată cu această calificare, criticile și presiunea pe jucători au dispărut, astfel că Simeone nu poate fi altfel decât fericit. Starea antrenorului e alimentată și de jocul echipei, fotbaliștii interpretând din nou perfect partitura gândită de tehnicianul sud-american.
"Simt fericire. Mulți oameni lucrează pentru ca lucrurile să meargă bine la Atletico, mulți oameni implicați au suferit din cauza acestui sezon mai puțin reușit. Sunt încântat să văd că echipa mea nu are teamă și poate concura iar la nivel înalt. La începutul jocului am văzut că în orice contra-atac am putea înscrie. Am reușit o muncă colectivă strălucitoare, nu am cum să fiu altfel decât foarte bucuros", a mai spus tehnicianul argentinian.
Premier League
Ronaldo, mesaj sugestiv cu privire la viitorul său! Cum a comentat venirea lui Ten Hag la Man United
14/05/2022 LA 08:56
Premier League
Ronaldo și Sadio Mane, excluși de pe lista scurtă pentru titlul de Jucătorul sezonului din Anglia
13/05/2022 LA 11:25