Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid forțează câștigarea Champions League încă de sezonul ăsta, cu un super-transfer în ianuarie. Anunțul Marca

Cristian Mihală

Actualizat 10/12/2021 la 07:51 GMT+2

Antonio Rudiger este marele pariu al lui Florentino Perez pentru perioada de mercato din iarnă. Venirea fundașului german o poate ajuta pe gruparea blanco să câștige Champions League încă din acest sezon.

Carlo Ancelotti, Florentino Perez, Real Madrid

Credit imagine: SNTV

Chelsea a devenit, odată cu venirea lui Tuchel, formația cu cea mai bună defensivă din top 5 campionate din Europa. Un rol esențial la acest lucru, ca și la câștigarea Ligii Campionilor, l-a avut Antonio Rudiger, considerat de mulți în primii 3 fundași centrali din lume în 2021.
Neamțului îi expiră contractul cu formația de pe Stamford Bridge în vară, iar Chelsea a făcut tot posibilul să i-l prelungească, fără rezultat. Real Madrid pare că s-a înțeles deja cu apărătorul, dar Marca anunță că am putea asista la o surpriză: Rudiger ar putea ajunge pe Bernabeu încă din iarnă, Florentino Perez fiind dispus să plătească pentru transferul său.
Concret, șefii Realului speră la Champions League încă din acest sezon și sunt dispuși să pună la bătaie o sumă de bani pentru a-l lua pe apărător încă de acum și să nu aștepte finalul sezonului, când îl pot achiziționa gratis. Suma nu va fi una foarte mare - se zvonește de 30 de milioane de euro -, care ar putea să o convingă pe Chelsea să spună "da" în ianuarie. "Albaștrii" vor primi astfel o sumă nesperată pentru un fotbalist pe care îl vor pierde altfel gratis după 6 luni, astfel că există toate ingredientele să se ajungă la un acord.
"Rüdiger a fost pe radarul lui Real Madrid încă din vara trecută din cauza situației sale contractuale cu Chelsea. Echipa blanco este mai hotărâtă ca niciodată să își asigure serviciile germanului, iar astăzi el a devenit un obiectiv prioritar chiar pentru luna ianuarie. Cu fiecare zi care trece fără să se reînnoiască cu Chelsea, fundașul central german se apropie tot mai mult de Real Madrid", notează Marca.
Sursa citată susține că, în următoarele 30 de zile, Chelsea va depune toate eforturile pentru a-l convinge să prelungească, pentru ca apoi, în cazul în care acest lucru nu e posibil, să ia în calcul serios cedarea lui încă din ianuarie la Real Madrid. Suma primită de la Florentino Perez va fi folosită de Tuchel ca parte din achiziționarea lui Jules Kounde, de la Sevilla, fotbalist dorit și în vară de tehnicianul de pe Stamford Bridge.
Real Madrid și-a câștigat grupa în Champions League și așteaptă tragerea la sorți de luni. "Galacticii" sunt convinși că pot ajunge în fazele finale încă din acest sezon, iar Rudiger ar fi un argument în plus pentru ca o nouă "urecheată" să ajungă în vitrina de trofee a celui mai titrat club din istorie.
CITEȘTE ȘI:

Real Madrid, fantastică în ofensivă, din vară

În urmă cu două săptămâni, Carlo Ancelotti, antrenorul lui Real Madrid, afirma într-o conferință de presă că Florentino Perez "are planuri incredibile pentru transferuri, în 2022".
Mbappe este ca și sosit pe Bernabeu, dacă PSG nu va reuși cumva să îl aducă pe Zidane pe bancă și să îl convingă pe starul francez să semneze prelungirea.
Un alt obiectiv al Realului este Erling Haaland, fotbalist care cu siguranță nu va rămâne la Dortmund, unde nu are vreo șansă să câștige trofee. Norvegianul e dorit de mai mulți granzi ai Europei, dar se pare că Mino Raiola, agentul său, îl va direcționa spre Bernabeu.
Ca atare, sunt toate șansele ca liderul la zi din campionatul Spaniei să dispună de o ofensivă fabuloasă, din 2022, pe lângă cei doi și Vinicius urmând să aibă un rol important în acest sens. Brazilianul strălucește anul acesta, când s-a transformat într-un fotbalist world class. El are 12 goluri și 8 assisturi în 23 de meciuri în La Liga și Champions League și nu se gândește la nimic altceva decât la prelungirea contractului.
Cu 3 fotbaliști sub 23 de ani de asemenea valoare în atac, Real Madrid pare să fie pe punctul să domine Europa cel puțin un deceniu de acum înainte.
Program etapa 16 Premier League - Eurosport 2021
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo