Nouă din cele 12 cluburi care au fondat Super Liga - Manchester City, Manchester United, Arsenal, Tottenham, Chelsea, Liverpool, Milan, Inter, Atletico Madrid - au renunțat oficial la competiție iar ca măsură disciplinară UEFA le va scade 5% din veniturile europene timp de un sezon.
Cele trei echipe care nu au dorit să semneze documentul ”de reintegrare” al UEFA - Juventus, Barcelona și Real Madrid - urmează să fie judecate de comisia de disciplină a UEFA. Este posibil ca acestea să fie excluse din Champions League.
Președintele UEFA, Aleksander Čeferin, a declarat anterior pentru Associated Press că acele cluburi care vor refuza să renunțe la Super Ligă ar putea fi excluse din competițiile UEFA.
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21

Real Madrid, Juventus și Barcelona, cluburile rebele

Cluburile care au semnat noul acord cu UEFA, care practic dizolvă oficial Super Liga, se angajează să respecte statuturile UEFA fără excepție, să participe în toate sezoanele la competițiile UEFA, se vor alătura din nou Asociației Cluburilor Europene, se angajează să iasă oficial din Super Ligă, vor dona 15 milioane de euro pentru fotbalul de tineret.
De asemenea, cele nouă cluburi au căzut de acord că vor plăti o amendă de 100 de milioane dacă vor încerca din nou să participe într-o organizație neautorizată sau 50 de milioane de euro dacă vor încălca alte părți ale regulamentului UEFA.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26