Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Real Madrid - Liverpool, în Champions League. Cum s-au schimbat de la finala Ligii, din 2018

Cristian Mihală

Publicat 05/04/2021 la 14:15 GMT+3

Real Madrid şi Liverpool s-au întâlnit în finala Ligii Campionilor din 2018, câştigată de madrileni cu scorul de 3-1. Au trecut aproape 3 ani de la acel meci disputat la Kiev, iar cele 2 formaţii s-au schimbat mai mult sau mai puţin.

Real Madrid vs Liverpool, în finala UEFA Champions League 2018

Credit imagine: Getty Images

Articol scris de Romeo Ene
Ele se vor întâlni anul acesta în sferturile Ligii marţi seara, de la ora 22:00. Benzema şi dubla lui Bale au asigurat victoria spaniolilor în 2018, în ceea ce a fost al 3-lea trofeu UCL consecutiv pentru trupa lui Zidane şi a 13-a din istorie. Au trecut 3 ani de atunci, iar Liverpool caută să se răzbune, iar pentru asta vom analiza schimbările care s-au produs la cele 2 formaţii.

Real Madrid, fără Ronaldo şi Bale

Cei mai importanţi jucători care nu mai sunt la Real Madrid faţă de acea finală sunt Ronaldo şi Bale. Bale a făcut un meci extraordinar în acea finală, fiind introdus pe teren în minutul 61, ulterior marcând 2 goluri, în minutele 64 şi 83 care au asigurat victoria spaniolilor la Kiev. Totuşi, de atunci a început declinul galezului, care a fost împrumutat în acest sezon la Tottenham până la finalul sezonului.
Legendă a clubului, golgheterul all-time al Realului, Cristiano Ronaldo a plecat la Juventus după acea finală, iar de atunci, deloc surprinzător, aceştia au încercat să-i găsească un înlocuitor, fără succes. În plan defensiv, Real Madrid va arăta destul de diferit de data asta, cu Thibaut Courtois în poartă, faţă de Keylor Navas în 2018, iar Dani Carvajal şi Sergio Ramos nu vor evolua din cauza unei accidentări.

Real Madrid - Liverpool | Absenţe în defensivă pentru "cormorani" şi mijloc diferit

Dinamica mijlocului lui Liverpool s-a schimbat destul de mult de la finala din 2018, odată cu sosirea lui Thiago Alcantara de la Bayern München vara trecută, precum și a lui Fabinho de la Monaco în sezonul 2018-2019. Thiago evoluează acum într-un rol mai avansat la mijloc, Fabinho oferă o siguranţă suplimentară, care nu este fundaş central la bază, însă a fost folosit acolo din cauza accidentărilor pe acel post. Accidentările pe termen lung ale lui Virgil van Dijk şi Joe Gomez sunt, evident, o lovitură pentru Jurgen Klopp, însă cu ajutorul lui Fabinho, care va fi în faţa fundaşilor Nathaniel Phillips și Ozan Kabak, Liverpool ar putea arăta bine pe plan defensiv.
Portarul brazilian Alisson va apăra poarta lui Liverpool, iar suporterii englezilor vor avea o mai mare încredere în mănuşile lui decât în cele ale lui Karius, care a comis gafe mari în finala din 2018. Acesta le-a oferit madrilenilor 2 goluri în acea finală.

Conflictul dintre Ramos şi Salah nu va continua anul acesta

Finala 2018 a fost marcată de un conflict între Salah şi Ramos, din cauza faptului că fundaşul lui Real l-a accidentat pe egiptean în minutul 31 şi l-a forţat să părăsească în lacrimi terenul. Sergio Ramos nu va evolua, însă, din cauza unei accidentări, astfel conflictul nu îşi va consuma un nou episod.
Mohamed Salah & Sergio Ramos
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo