Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Ronaldo tocmai mi-a scris". Rio Ferdinand explica în direct că United a jucat slab. Ce mesaj a primit de la CR7

Cristian Mihală

Publicat 30/09/2021 la 08:10 GMT+3

Cristiano Ronaldo i-a trimis un mesaj lui Rio Ferdinand, după victoria adusă lui United aseară, 2-1 cu Villarreal. Fostul fundaș al "diavolilor" se afla în emisiune și analiza disputa de pe Old Trafford.

La joie de Cristiano Ronaldo, auteur du but de la victoire de Manchester United contre Villarreal (2-1) en Ligue des champions, le 29 septembre 2021 à Old Trafford.

Credit imagine: Getty Images

United a făcut o partidă slabă aseară, spaniolii dominând-o categoric și ratând cu seninătate ocazii peste ocazii. De Gea a fost de departe omul meciului, însă, cumva, formația lui Solskjaer a revenit de la 0-1. Golul victoriei a purtat semnătura lui Ronaldo, în minutul 90+4, confruntarea fiind una specială pentru portughez: a devenit omul cu cele mai multe partide în Champions League, depășind recordul lui Casillas.
După înfruntarea contra "Submarinului galben", CR7 i-a trimis un mesaj bunului său prieten, Rio Ferdinand, în care a recunoscut că nu a evoluat cum și-ar fi dorit, dar a simțit tot timpul că va marca. Fostul mare fundaș se afla în emisiune și analiza partida și a fost impresionat de câtă încredere poate să aibă lusitanul.
"Tocmai mi-a scris: "Nu am jucat bine în seara asta, dar știam că o să marchez". Asta înseamnă să ai încredere în tine. Ceilalți jucători de la United se hrănesc din această siguranță a lui Cristiano. E perfect să fii jucătorul lui United cu un om ca el în echipă", a explicat Rio Ferdinand la BT Sport.

Cât de important e Cristiano Ronaldo pentru Manchester United

United a evoluat fără a avea consistență și a arătat mari carențe pe apărare. Lucru de înțeles, în contextul în care 3 dintre cei 4 fundași titulari au lipsit (Wan-Bissaka a fost suspendat, Shaw și Maguire sunt accidentați). În aceste condiții, era nevoie de un salvator, iar Ronaldo și-a asumat acest rol.
Rio Ferdinand a explicat cât de importante e pentru ceilalți jucători să știe că au un om care poate să rezolve în orice moment partida. CR7 le oferă liniște și încredere colegilor, iar acest lucru e mai presus de randamentul său din teren.
"Performanța lui United din această seară nu a fost bună, echipa nu a jucat ce a vrut Ole. Dar, când ai nevoie de un gol, când pare că ești la capătul puterilor, iar fanii sunt dezamăgiți, apare Ronaldo. Vrea să fie omul care salvează situația, e aici pentru momentele mari. Recordul lui de goluri spune totul, iar fotbaliștii au mult mai multă încredere când știu că au un astfel de coechipier. Nu doar încredere, sunt și mai relaxați pe teren, nu există momente de panică, știi că până în ultima secundă a meciului soarta partidei poate fi schimbată", a mai spus fostul mare fundaș al "diavolilor".
Victoria era absolut necesară pentru trupa de pe Old Trafford, în contextul în care în prima etapă din Champions League pierduse pe terenul lui Young Boys. Un alt rezultat negativ miercuri seară ar fi făcut ca șansele la calificarea în optimile Ligii să scadă.
Pentru United, urmează un duel important cu Everton, în Premier League, o victorie fiind absolut necesară pentru a nu pierde contactul cu City, Liverpool și Chelsea, formații creditate de specialiști cu cele mai mari șanse de a câștiga campionatul. Partida de pe Old Trafford e sâmbătă, de la 14:30, pe Eurosport 1.
Program Premier League etapa 7 - Eurosport 1
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo