PSG, Real, Bayern, Tottenham, Manchester City, Juventus și Barcelona au obținut deja biletele pentru primăvara Ligii Campionilor.
Mai jos vă prezentăm situația din fiecare grupă, cu mențiunea că într-una singură toate echipele mai păstrează șanse de calificare. În rest, avem de-a face cu situații echilibrate, dar programul ultimei runde nu ar trebui să creeze mari probleme pentru favorite.
Grupa A (echipele calificate se știu, la fel și ordinea)
Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21
1. PSG
2. Real
Grupa B (echipele calificate se știu, la fel și ordinea)
1. Bayern
2. Tottenham
Grupa C
1. Manchester City (calificată de pe primul loc)
2. Șahtior (6)/Dinamo Zagreb (5)/Atalanta (4).
Șahtior e mare favorită, jucând pe teren propriu cu Atalanta. Un egal i-ar fi suficient, în principiu, având în vedere că Dinamo Zagreb o întâlnește pe City li e greu de crezut că formația croată se poate impune.
Grupa D
1. Juventus (calificată de pe primul loc)
2. Atetico Madrid (7)/Leverkusen (6).
Atletico Madrid e mare favorită, jucând acasă cu Lokomotiv Moscova, codașa grupei (și echipă fără obiectiv, pentru că nu mai poate prinde nici măcar locul trei, care duce în Europa League).
Grupa E
1. Liverpool (10)
2. Napoli (9)/Salzburg (7).
Napoli pare a fi cea mai avantajată, chiar dacă ocupă în acest moment locul doi. Asta pentru că trupa lui Ancelotti joacă în ultima rundă pe teren propriu cu Genk, iar o victorie îi asigură calificarea în optimi. Liverpool are nevoie de un egal la Salzburg pentru a merge mai departe, dar cu siguranță "cormoranii" vor ținti victoria, pentru a termina grupa pe primul loc.
Grupa F
1. Barcelona (calificată de pe primul loc)
2. Inter (7)/Dortmund (7).
Italienii au avantajul meciurilor directe cu formația din Bundesliga, însă vor întâlni Barcelona, pe teren propriu, în ultima etapă. Pentru a se califica, nerazzurri au nevoie să obțină același rezultat ca Dortmund (dacă nemții se impun cu Slavia, Inter trebuie și ea să bată Barcelona pentru a merge mai departe).
Grupa G
1. Leipzig (10)
2. Zenit (7)/Lyon(7)/Benfica(4)
O grupă în care toate formațiile păstrează șanse de calificare. Marea favorită e Leipzig, care și în cazul unui eșec se poate califica (un egal e sinonim cu prezența în optimi). Zenit are directele mai bune decât Lyon, astfel că rușii au nevoie să obțină pe terenul Benficăi un rezultat similar cu cel făcut de Lyon pe terenul lui Leipzig.
Benfica speră și ea, dar poate merge mai departe doar în cazul unui clasament în trei: ei să învingă pe Zenit, iar Leipzig să se impună cu Lyon.
Ultima rundă: Leipzig - Lyon și Benfica - Zenit.
Grupa H
1. Ajax (10)
2. Valencia (8)/Chelsea (8)
Primele trei echipe au șanse să meargă mai departe, în optimi. Ultima rundă aduce duelurile Ajax - Valencia și Chelsea - Lille, astfel că "lăncierii" și băieții lui Lampard par favoritele să obțiă biletele pentru primăvară.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26