Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Tuchel, după ce a cheltuit 281 de milioane € în vară şi a pierdut la Zagreb: "Sunt în alt film"

Cristian Mihală

Publicat 07/09/2022 la 10:21 GMT+3

Thomas Tuchel s-a declarat extrem de dezamăgit de modul în care a arătat echipa sa, Chelsea, în prima partidă din grupele Champions League. "Albaştrii" au pierdut la Zagreb, aseară, scor 1-0, iar tehnicianul german a recunoscut că nu se aştepta niciodată la o astfel de prestaţie a băieţilor lui.

Thomas Tuchel

Credit imagine: Getty Images

Era "Todd Boehly" a început cum nu se poate mai nefast. Noul patron al lui Chelsea a investit 281 de milioane de euro în transferuri, în această vară, clubul de pe Stamford Bridge cheltuind cel mai mult pe achiziţii în top 5 campionate din Europa.
Chiar şi aşa, nou-veniţii sunt departe de pretenţiile unui club ca Chelsea, cel puţin pentru moment, iar Tuchel pare descumpănit. Acesta spera ca victoria cu West Ham, 2-1, din weekend - când Chelsea a revenit de la 0-1 - să îi descătuşeze pe jucătorii săi, dar aceştia au arătat din nou inadmisibil de pasivi, în duelul din UCL, cu Dinamo Zagreb (1-0 pentru croaţi).
"Sunt nervos pe mine şi sunt nervos din cauza modului în care am jucat. Sunt atât de supărat pentru că nu am văzut venind această situaţie. Evident, sunt în alt film, am crezut că ultimul meci jucat ne-a ajutat şi că vom arăta reacţie în Champions League. Arătăm bine la antrenamente, credeam că echipa e pregătită, nu anticipam că putem pierde la Zagreb şi că vom juca astfel. Nu e mult de analizat, e clar că nu suntem acolo unde ar trebui şi unde ne dorim. Sunt principalul vinovat pentru acest lucru, pentru că nu trebuie să ne ascundem: nimic nu merge, ne lipseşte tot. Subperformăm, nu avem agresivitate, nu suntem o echipă reactivă şi nu reuşim să fructificăm ocaziile pe care ni le creăm", a spus Tuchel, la conferinţa de presă de după înfrângerea cu Dinamo Zagreb.

Tuchel: "Nu suntem o echipă terminată"

Tuchel a admis că jucătorii nu sunt încă la nivelul lor obişnuit, dar marea problemă stă în atitudine şi în faptul că Chelsea nu are deloc consistenţă pe durata partidelor. Chiar şi aşa, tehnicianul german e convins că lucrurile vor reveni pe traiectul normal în curând, în condiţiile în care lotul "albaştrilor" e unul foarte valoros.
"Nu sunt mulţi jucători la nivelul lor optim, din păcate. Nu avem determinare, nu simt foamea aceea de victorii, nu simt intensitate. E aceeaşi poveste de câteva meciuri: jucăm 15-20 de minute bine, apoi cădem. Nu simţim "miros de sânge" când adversarii sunt în dificultate, trebuie să muncim mult pentru a ne reveni. Nu suntem o echipă terminată, dar trebuie să reparăm ceea ce am stricat în acest debut de sezon", a mai spus tehnicianul german.
Pentru Chelsea, locul 6 în Premier League după 6 etape, urmează derbyul londonez cu Fulham (sâmbătă, 14:30), pentru ca apoi, miercurea viitoare, pe Stamford Bridge să sosească Salzburg. Din fericire pentru "albaştri" aceştia beneficiază de o grupă uşoară în UCL - cu Milan, Salzburg şi Dinamo Zagreb -, astfel că şansele la primul lor rămân intacte.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo