După ce a demantelat-o pe "Bătrâna Doamnă" etapa trecută, Chelsea părea că are de îndeplinit o simplă formalitate pentru a câştiga grupa. "Regina Europei" şi bianconerii se aflau la egalitate de puncte, înainte de ultima rundă, dar "albaştrii" aveau avantajul meciurilor directe.
Tuchel a făcut multe schimbări în primul "11", dorind să îşi menajeze mai mulţi jucători, iar acest lucru s-a dovedit decisiv. Deşi germanul nu consideră că aici a fost cheia semi-eşecului din Rusia, ci la atitudinea fotbaliştilor.
"Am avut un prim sfert de oră excelent, apoi am încetat să mai facem lucrurile pe care le-am făcut atât de bine în primele 15 minute. Am uitat de ce suntem echipa mai bună, nu am mai avut aceeaşi concentrare şi am crezut că putem să învingem şi fără a depune toate eforturile din punct de vedere fizic. În momentul în care evoluezi la doar 85-90% din potenţial, fotbalul te pedepseşte. Ni s-a întâmplat cu West Ham, azi am păţit-o din nou", a explicat Tuchel în conferinţa de presă.
Fotbal
Gala The Best FIFA Football Awards. Lewandowski, cel mai bun jucător al lumii în 2021
IERI LA 12:22
CITEŞTEŞI:
XAVI TAIE ÎN CARNE VIE, LA BARCELONA! JUCĂTORI, DAȚI AFARĂ PE CAPETE, DUPĂ DEZASTRUL DIN CHAMPIONS LEAGUE

Tuchel: "Putem face lucruri mari când suntem concentraţi"

Jucătorii lui Chelsea par că au prea multă încredere în propriile forţe. Odată intraţi la conducerea unei partide, fotbaliştii se relaxează, considerând probabil că defensiva perfectă ("albaştrii" au cea mai bună defensivă din top 5 campionate din Europa) e garanţia succesului. Tuchel le-a transmis jucătorilor săi că nu vrea ca această greşeală să se mai repete, altfel vor fi consecinţe.
"Am avut reacţie bună, am revenit de la 1-2, ceea ce mi-a arătat că putem face lucruri mari când suntem concentraţi. Am arătat reacţie, dar din nou le-am dat şansa să revină în meci. În ultimele minute, nu am mai avut agresivitate, nu am mai atacat, iar ne-am schimbat comportamentul când am intrat la conducere. Este ceva ce nu am mai făcut până acum şi nu va trebui ca astfel de scenariu să se repete. Nu trebuie să mai facem asta niciodată", a mai spus Tuchel.
Chelsea va întâlni acum o câştigătoare de grupă, în optimile Ligii, iar dacă în faţă îi vor ieşi formaţii precum Bayern, Real Madrid sau Ajax lucrurile devin foarte complicate.
Pentru trupa lui Tuchel, urmează un duel cu Leeds, în Premier League, în acest weekend. Chelsea trebuie neapărat să câştige, pentru a nu pierde contactul cu City şi Liverpool, formaţii care au depăşit-o după eşecul de la West Ham.
https://i.eurosport.com/2021/12/06/3267260.jpg
Liga
Barcelona i-a găsit deja un înlocuitor lui Dembele! Cine e fotbalistul dorit de Xavi pe Camp Nou
IERI LA 08:33
Fotbal
Tuchel vrea să transfere la Chelsea un star de la Inter
16/01/2022 LA 15:33