Cea de-a 65-a ediție a UEFA Champions League (Cupa Campionilor Europeni, înainte de 1992) are programată finala la Istanbul, la 15 ani după ce capitala Turciei a organizat o finală a competiției, celebrul AC Milan - Liverpool încheiat la penalty-uri cu victoria englezilor.
Însă organizarea finalei de către Turcia este sub semn de întrebare din cauza acțiunilor militare ale Turciei care au loc în prezent în Siria. Ministrul de Sport al Italiei a trimis o scrisoare către UEFA prin care i-a solicitat forului continental să analizeze dacă este o decizie bună de a permite Turciei să organizeze cel mai important meci de fotbal din Europa.

Va fi mutată finala?

Liga Campionilor UEFA
Dominația formațiilor britanice continuă în Champions League și în 2021/2022
21/12/2021 LA 10:21
Vincenzo Spadafora, Ministrul Sportului din Italia, le-a transmis celor de la UEFA: "Știm cu toții cât de serioasă este situația care are loc în Siria și că aceasta nu se va rezolva prin mutarea finalei UEFA Champions League, dar știm cu toții importanța (politică, mediatică, economică, culturală) unuia dintre cele mai mari evenimente sportive din lume" a spus Spadafora.
UEFA a refuzat să comenteze pe seama scrisorii, însă vice-președintele Michele Uva a declarat conform AP News că "este prematur să discutăm despre sancțiuni ale Turciei". Situația va fi evaluată însă în cadrul comitetului executiv ce are loc în luna decembrie.
Liga Campionilor UEFA
Dortmund a confirmat interesul unui club uriaș pentru Haaland. Pleacă din iarnă pentru a câștiga UCL
19/12/2021 LA 12:23
Liga Campionilor UEFA
Messi e extrem de încrezător, după ce PSG a căzut cu Real Madrid, în optimile Champions League
15/12/2021 LA 11:26