Bucureștiul se pregătește pentru un meci de lux, care va putea fi urmărit livetext pe eurosport.ro.
Atletico Madrid și Chelsea se vor duela diseară (ora 22:00) pe Arena Națională, în turul optimilor Champions League, ca urmare a restricțiilor de COVID-19 din Spania.
Pentru o seară, Arena Națională din București va fi "casa" lui Atletico Madrid, liderul la zi din La Liga. În mod normal, formația pregătită de Diego Simeone ar fi disputat meciul cu Chelsea pe stadionul Wanda Metropolitano, din Madrid.
Liga Campionilor UEFA
Chelsea a pus ochii pe unul dintre cei mai buni jucători de la AC Milan, înaintea meciului direct
ACUM 8 ORE
Totuși, din cauza restricțiilor de coronavirus din Spania, "rojiblancos" au fost nevoiți să-și caute o altă arenă. În cele din urmă, s-a luat decizia finală ca duelul Atletico - Chelsea să se desfășoare pe cel mai mare stadion din România.

Atletico Madrid - Chelsea, la București. Câți bani vor plăti spaniolii ca să fie gazde pe Arena Națională

Dacă ar fi jucat pe Wanda Metropolitano, Atletico ar fi cheltuit în jur de 10.000 de euro pentru organizarea partidei din optimile UEFA Champions League. În schimb, acum ibericii sunt nevoiți să achite o sumă mult mai mare, ținând cont că meciul se joacă în România.
Potrivit publicației El Mundo, Atletico a scos din conturi aproximativ 200.000 de euro pentru a îndeplini rolul de gazdă pe Arena Națională, la partida cu formația din Premier League. Așadar, o sumă de 20 de ori mai mare decât ar fi plătit pe terenul obișnuit, din Madrid.
Suma consistentă acoperă cheltuielile cu deplasarea, cazarea și rezervarea Arenei Naționale. De notat că întreaga sumă va fi plătită de clubul madrilen, UEFA neavând vreo obligație în acest sens.

Atletico Madrid - Chelsea, la București. Liderul din La Liga s-a cazat la hotelul Intercontinental

Primii care au ajuns în Capitală au fost cei de la Atletico. Diego Simeone și jucătorii săi au aterizat la București ieri noapte și s-au cazat la hotelul Intercontinental, unde vor petrece 3 nopți.
"Salutare, București! Am ajuns în capitala României. Ce amintiri frumoase avem aici...", au scris cei de la Atletico Madrid, pe contul de Twitter.

Atletico Madrid - Chelsea, la București. Diego Simeone: "Vom juca acasă!"

Luis Suarez este golgheterul lui Atletico Madrid în acest sezon și echipa își pune mari speranțe în el și la meciul cu Chelsea din această seară.
Cu toate astea, randamentul uruguayanului a fost extrem de scăzut în meciurile din Champions League în ultimii ani, mai ales când a jucat în deplasare. Jurnaliștii i-au amintit acest lucru lui Simeone, la conferința de presă susținută ieri, iar argentinianul a răspuns ferm, menționând că în meciul de pe Arena Națională echipa sa "va juca acasă":
"Să lăsăm această întrebare pentru returul de la Londra. Mâine vom juca acasă și avem încredere că Luis poate înscrie.În lumea în care trăim, trebuie să ne bucurăm la maxim că putem face ceea ce ne place, adică să jucăm fotbal. Nu trebuie să ne gândim la lucrurile pe care nu le putem controla", a spus Diego Simeone.
Liga Campionilor UEFA
AC Milan, decimată înainte de duelul cu Chelsea! 4 fotbaliști importanți sunt OUT până în 2023
IERI LA 16:24
Liga Campionilor UEFA
Istvan Kovacs va arbitra un duel din grupele Champions League! La ce meci a fost delegat
02/10/2022 LA 13:34