Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Cine sunt fotbaliștii cu cele mai multe trofee Champions League câștigate! Un singur jucător are 6 titluri

Bianca Dumitru

Publicat 29/05/2022 la 09:18 GMT+3

Real Madrid a cucerit trofeul Champions League, învingând-o la Paris pe Liverpool cu scorul de 1-0. La finalul partidei, Carlo Ancelotti s-a arătat extrem de fericit pentru reușita echipei sale și l-a lăudat pe Thibaut Courtois, care a avut o evoluție foarte bună în fața "cormoranilor".

Karim Benzema soulève sa 5e Ligue des champions

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a câștigat cu scorul de 1-0 meciul din finala Champions League, contra lui Liverpool. Singurul gol al partidei disputate la Paris a fost marcat de Vinicius Jr. în minutul 59 și, în ciuda încercării disperate a jucătorilor lui Jurgen Klopp de a restabili egalitatea, "galacticii" au reușit, cu Thibaut Courtois în prim-plan, să se opună ofensivei "cormoranilor".
Real Madrid este echipa cu cele mai multe trofee Champions League, 14, fiind urmată la mare distanță de AC Milan, cu 7 titluri. Aceste două echipe îi dau pe jucătorii care au câștigat cele mai multe trofee.
Lider în acest clasament este Francisco Gento, singurul care are în palmares 6 Cupe ale Campionilor Europeni, cucerite în tricoul lui Real Madrid în perioada 1956-1960 (primele 5 ediții ale competiției) și în 1966.
Spaniolul este urmat în topul fotbaliștilor cu cele mai multe trofee Champions League de mai mulți jucători care au câte 5 titluri. Printre aceștia se remarcă Alfredo Di Stefano, Hector Rial, Jose María Zarraga, Marcos Alonso, Rafael Lesmes și Juanito Alonso, care i-au fost coechipieri lui Gento, cucerind primele 5 trofee din istoria celei mai importante competiții intercluburi de pe continent.
În această categorie se află și doi jucători de la AC Milan, Paolo Maldini și Alessandro Costacurta, care au ridicat cupa deasupra capului în anii 1989, 1990, 1994, 2003 și 2007, dar și Cristiano Ronaldo, care a cucerit 4 titluri cu Real Madrid (în 2014, 2016, 2017 și 2018) și unul cu Manchester United, în 2008.
Pe lista fotbaliștilor care au în palmares câte 5 trofee Champions League li s-au alăturat în acest an încă 7 jucători de la Real Madrid, respectiv Gareth Bale, Karim Benzema, Dani Carvajal, Marcelo, Modric, Nacho și Isco, deși acestuia din urmă ar putea să nu i se socotească titlul cucerit sâmbătă seară pentru că nu a jucat niciun minut în acest sezon european.
În ceea ce îi privește pe jucătorii cu 4 titluri adjudecate în cea mai importantă competiției intercluburi de pe continent, lista este foarte lungă. Printre cei care se remarcă sunt, însă, Clarence Seedorf și Samuel Eto'o, care s-au impus în Champions Leageu cu 3 echipe diferite: olandezul cu Ajax, Real Madrid și AC Milan, iar camerunezul cu Real Madrid, Barcelona și Inter.
Citește și:

CARLO ANCELOTTI A INTRAT ÎN ISTORIA CHAMPIONS LEAGUE

După victoria de pe Stade de France, Real Madrid a ajuns la al 14-lea trofeu în cea mai importantă competiție europeană intercluburi, dar nu doar clubul blanco domină în ceea ce privește numărul de trofee.
Dacă formația de pe Santiago Bernabeu conduce detașat în clasamentul echipelor cu cele mai multe titluri, Carlo Ancelotti a devenit sâmbătă seară antrenorul cu cele mai multe trofee în UEFA Champions League.
Pe Stade de France, antrenorul italian a cucerit pentru a patra oară cel mai râvnit trofeu european, devenind primul antrenor care reușește acest lucru. Până acum, el a mai câștigat trofeul de două ori cu AC Milan (2002/03 și 2006/07) și o dată cu Real Madrid (2013/14).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo