Uniunea Europeană de Fotbal (UEFA) a anunţat vineri seară locurile unde se vor desfășura viitoarele finale Champions League.
  • 2022: Saint Petersburg Stadium, St Petersburg, Rusia
  • 2023: Atatürk Olympic Stadium, Istanbul, Turcia
  • 2024: Wembley Stadium, Londra, Anglia
  • 2025: Fussball Arena München, Munchen, Germania
O finală de Champions League trebuia să aibă loc la Istanbul încă din 2020, pe Atatürk Olympic Stadium. Doar că, din cauza restricțiilor cauzate de COVID-19, a fost mutată la Lisabona. La fel s-a întâmplat și în anul următor, iar finala a fost mutată și de această dată: la Porto.
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32
Acum, Istanbulul a primit o nouă șansă să găzduiască o finală de Champions League, în 2023.

ARABIA SAUDITĂ ȘI ITALIA ȘI-AR PUTEA DEPUNE CANDIDATURA COMUNĂ PENTRU ORGANIZAREA CM DIN 2030

Arabia Saudită este dispusă să cheltuiască sume colosale pentru a duce suprema competiție a fotbalului mondial în Golf, iar pentru a avea șanse și mai mari de izbândă ar dori alianța cu o țară cu mare tradiție în sportul rege.
Conform The Athletic, Italia este țara alături de care saudiții vor să găzduiască mondialul de peste 9 ani. Deși distanța dintre cele două țări este imensă, peste 3600 de kilometri distanță, acest lucru nu este văzut ca un impediment de arabi, care cu siguranță vor fi dispuși să acopere orice cheltuială suploimentară legată de acest lucru.
Sursa citată notează că saudiții au luat în calcul astfel de parteneriate cu Egipt sau Maroc, dar cele două țări din nordul Africii nu dispun de resursele materiale pentru a crea infrastructura necesară pentru o asmenea întrecere.
Influența Arabiei Saudite asupra lumii sportive a crescut în ultimii ani, investind peste 1,5 miliarde de $ în organizarea mai multor evenimente, printre care meciul de box dintre Anthony Joshua și Andy Ruiz Jr în decembrie 2019, turneul de golf European Tour, Raliul Dakar sau o etapă din Campionatul Mondial de Formula 1.
Țara din Golf se confruntă însă cu unele probleme, legate de cultura din zona respectivă. În opinia multor oameni din lumea sportului, drepturile omului sunt încălcate flagrant în acea zonă a lumii, astfel că acordarea organizării unor competiții de nivelul Campionatului Mondial ar crea foarte multe controverse, cum se întâmplă în prezent cu Qatarul.
Liga Campionilor UEFA
Cine este favorita caselor de pariuri pentru câștigarea trofeului Champions League
05/05/2022 LA 10:56
Liga Campionilor UEFA
Fiesta în vestiarul lui Real Madrid după victoria cu City! Cum au sărbătorit calificarea în finală
05/05/2022 LA 05:30