Anul viitor, Campiionatul Mondial de fotbal va avea loc în Qatar astfel că această competiție va ajunge pentru a 2-a oară în istorie pe tărâm asiatic, după cea din 2002, găzduită de Coreea de Sud și Japonia. Mai apoi, în 2026, va fi pentru prima dată când 3 țări își vor împărți statutul de gazdă: SUA, Mexic și Canada, la o ediție care va marca încă o premieră, și anume prezența unui număr de 48 de echipe.
Gazda sau gazdele mondialului din 2030 va fi decisă de FIFA în 2024, dar se conturează deja câteva tabere care vor lupta pentru acest lucru. Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat public faptul că și-ar dori ca Anglia să organizeze pentru a 2-a oară în istorie Cupa Mondială. Presa engleză a scris că englezii își vor depună o candidatură comună, alături de Irlanda.
Evenimentele de dinainte și de după finala EURO 2020 au pus Anglia într-o lumină proastă în ochii liderilor fotbalului mondial. Debandada creată de suporteri și mai ales insultele rasiste la adresa jucătorilor englezi care au ratat penalty-uri în finala cu Italia au făcut multe voci importante din fotbalul mondial să spună că această națiune nu merită să organizeze competiții de asemenea anvergură.
Ligue 1
"El ar trebui să fie liderul! E de neînlocuit!" Verdictul lui Anelka despre rivalitatea de la PSG
ACUM 43 MINUTE

Arabia Saudită și Italia și-ar putea depune candidatura comună pentru organizarea CM din 2030

Duou-ul Anglia-Irlanda ar putea avea avea contracandidate foarte puternice în încercarea de a primi găzduirea mondialului din 2030. Arabia Saudită este dispusă să cheltuiască sume colosale pentru a duce suprema competiție a fotbalului mondial în Golf, iar pentru a avea șanse și mai mari de izbândă ar dori alianța cu o țară cu mare tradiție în sportul rege.
Conform The Athletic, Italia este țara alături de care saudiții vor să găzduiască mondialul de peste 9 ani. Deși distanța dintre cele două țări este imensă, peste 3600 de kilometri distanță, acest lucru nu este văzut ca un impediment de arabi, care cu siguranță vor fi dispuși să acopere orice cheltuială suploimentară legată de acest lucru.
Sursa citată notează că saudiții au luat în calcul astfel de parteneriate cu Egipt sau Maroc, dar cele două țări din nordul Africii nu dispun de resursele materiale pentru a crea infrastructura necesară pentru o asmenea întrecere.
Influența Arabiei Saudite asupra lumii sportive a crescut în ultimii ani, investind peste 1,5 miliarde de $ în organizarea mai multor evenimente, printre care meciul de box dintre Anthony Joshua și Andy Ruiz Jr în decembrie 2019, turneul de golf European Tour, Raliul Dakar sau o etapă din Campionatul Mondial de Formula 1.
Țara din Golf se confruntă însă cu unele probleme, legate de cultura din zona respectivă. În opinia multor oameni din lumea sportului, drepturile omului sunt încălcate flagrant în acea zonă a lumii, astfel că acordarea organizării unor competiții de nivelul Campionatului Mondial ar crea foarte multe controverse, cum se întâmplă în prezent cu Qatarul.
Liga
Barcelona a pus ochii pe un atacant cu experiență în 3 dintre cele mai tari campionate din Europa
ACUM O ORĂ
Liga Campionilor UEFA
Manchester City are toate șansele să încheie cu bine o săptămână infernală! Primul pas a fost făcut
ACUM 2 ORE