Analizând forma de moment a jucătorilor, situația din clasament, dar și transferurile făcute de echipele calificate în optimile UEFA Champions League, un super-computer a alcătuit tabloul fazelor superioare a competiției-regină din Europa. Înaintea partidelor din optimi, FiveThirtyEight a actualizat predicțiile privind șansele echipelor să ajungă în fazele superioare ale competiției.
Un super-computer a prezis că Manchester City, trupa lui Pep Guardiola, se va lupta pentru titlul UEFA Champions League cu actuala campioană, Bayern Munchen. "Cetățenii" lui Guardiola ar urma să câștige în sfârșit trofeul îndelung râvnit pe Etihad. Partidele din turul optimilor de finală vor avea loc la mijlocul lunii februarie.
https://i.eurosport.com/2020/12/29/2962846.jpg
Fotbal
Ansu Fati, OUT de la Barcelona până în aprilie! Verdict dur după meciul cu Athletic Bilbao
ACUM O ORĂ

Un super-computer, predicții pentru UEFA Champions League

Manchester City, care se întâlnește cu Borussia Monchengladbach în optimile de finală, a primit 47% șanse să ajungă în finală. Bayern este a doua echipă în această ierarhie, cu 30% șanse să ajungă în ultimul act, în timp ce Barcelona și Liverpool completează topul, primind șanse de reușită în semifinale de 24%, respectiv 16%.
În orice caz, "cetățenii" au cel mai mare procentaj când sunt analizate șansele la titlu, 31%. Potrivit computerului-minune, campioana en-titre, Bayern Munchen, are doar 16% șanse să-și păstreze trofeul câștigat anul trecut după finala cu PSG. Campioana Franței are o misiune grea în optimi: întâlnește Barcelona pe Camp Nou în meciul tur. Trupa lui Pochettino are 36% șanse să ajungă în sferturile de finală.
Potrivit predicțiilor super-computerului, PSG are doar 9% șanse să ajungă în finală și 4% șanse să câștige în premieră titlul UEFA Champions League. Real Madrid și Chelsea au 5%, respectiv 4% șanse să câștige trofeul anul acesta. Finala competiției va avea loc pe 29 mai la Istanbul, pe Ataturk Olympic. Optimile Champions League sunt programate să aibă loc pe 16-17-23-24 februarie (turul), respectiv 9-10-16-17 martie (returul). Toate partidele se vor desfășura de la ora 22:00. Tragerea la sorți pentru stabilirea sferturilor/semifinalelor și finalei va avea loc pe 19 martie.

Programul complet al optimilor UEFA Champions League:

  • Borussia Monchengladbach - Manchester City
  • Lazio - Bayern Munchen
  • Atletico Madrid - Chelsea
  • RB Leipzig - Liverpool
  • FC Porto - Juventus
  • Barcelona - PSG
  • Sevilla - Borussia Dortmund
  • Atalanta - Real Madrid
Ligue 1
Neymar a recunoscut că a vrut să plece de la PSG în 2021! De ce a luat această decizie
ACUM 2 ORE
Liga
FC Barcelona s-ar putea lovi de un alt caz Dembele! Un jucător de bază a refuzat un nou contract
IERI LA 13:14