Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Povestea antrenorului minune de la Sheriff, Vernydub. Dat afară de Zorya, a învins Real Madrid, pe Bernabeu

Ion Alexandru

Publicat 29/09/2021 la 08:15 GMT+3

Yuriy Vernydub este marea surpriză din 2021 în fotbalul european. Antrenorul ucraineean are 6 puncte în Champions League după victorii fantastice cu Șahtior și Real Madrid. Fostul căpitan de la Zenit are un salariu anual de cel mult 250 de mii de euro, dar livrează rezultate nemaipomenite.

Yuriy Vernydub, antrenorlul lui Sheriff Tiraspol

Credit imagine: Eurosport

„Bunicule, felicitări! Ai picat cu Real Madrid în grupele Champions League. Adu-mi un tricou cu Modric de pe Santiago Bernabeu! ". Acestea au fost primele cuvinte ale nepotului lui Yuri Vernidub după tragerea la sorți. Antrenorul ucrainean de la Sheriff nu numai că a adus senzațional clubul moldovean în faza grupelor, dar a debutat cu două victorii incredibile. Succesul cu Șahtior Donețk a fost doar aperitivul pentru marea lovitură de pe Bernabeu, 2-1 în fața Realului. Cu o echipă al cărei lot a fost schimbat în proporție de 70% la începutul verii, Vernydub face minuni.
Cariera și succesele lui Vernydub sunt o ilustrare vie a afirmației că nu există profet în propria țară. Zorya Lugansk le-a chinuit Dynamo Kiev și Șahtior în campionat în ultimele nouă sezoane. Dîn cauza problemelor din Donbass, un club cu o istorie bogată (campion al URSS-1972) a pierdut sprijinul fanilor și are un buget scăzut, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe Vernydub să performeze cu succes nu numai în campionatul intern, ci și în Europa League. Antrenorul a livrat rezultate în condiții de criză financiară, în timp ce la Kiev și Donețk s-au perindat tehnicieni foarte bine plătiți.
Yuriy Vernydub a antrenat pe Zorya timp de 9 sezoane

Real - Sheriff 1-2 | Vernydub, plătit mai prost în Champions League decât la Zorya

„Nu am venit la Sheriff pentru bani. La Zorya, salariul meu era chiar mai mare. Vreau să demonstrez în Champions League că se poate face performanță cu Sheriff Tiraspol ”, a spus Vernydub, care a câștigat 300 de mii de euro pe an în Lugansk. Ca o comparație antrenorul lui Șahtior Donețk, Roberto De Zerbi are 4,1 milioane de euro pe an, în timp ce Mircea Lucescu are la Dynamo Kiev 1,2 milioane.
Pe lângă faptul că a dus-o pe Zorya la un nou nivel, Vernydub a fost un antrenor care știe valorifice potențialul jucătorilor tineri.
Ruslan Malinovsky strălucește astăzi în Atalanta. Șahtior a renunțat la acest mijlocaș cu un șut puternic și foarte bun la lovituri libere, dar în Lugansk antrenorul i-a schimbat poziția și totul a funcționat perfect. O poveste similară este cu fundașul Oleksandr Karavaev, pe care Zorya l-a vândut la Fenerbahce, iar acum este jucător de bază al echipei naționale a Ucrainei. Până acum cel mai important transfer al lui Vernydub a fost trcerea portarului Andrey Lunin la Real Madrid. Madrid. spanioli au plătit 8,2 milioane de euro, recordul de transferuri al ucraineenilor de la Zorya.

Real - Sheriff 1-2 | Vernydub, naționalist convins

Vernydub nu a fost dorit de marile forțe ale Ucraionei, iar Federația de Kiev l-a ignorat când a trebuit să găsească un înlocuitor pentru Shevcheko. Antrenorul din Zhytomyr are principii clare pe care le transmite jucătorilor săi înaintea fiecarui meci din această campanie europeană care se transformă într-o poveste de film.
"O astfel de recunoaștere, în Champions League, este o parte importantă, dar trebuie să ne amintim întotdeauna ce înseamnă să fii bărbat. Respectați și nu compromiteți anumite principii, respectați-vă pe voi și pe cei pentru care sunteți responsabili. Familia, echipa, oamenii și țara sunt sfinte.
Acesta este discursul pe care Vernydub îl rostește obsesiv în fața jucătorilor. Datorită principiilor sale, antrenorul de 55 de ani refuză să lucreze în Rusia, unde la sfârșitul anilor '90 a luat cu Zenit o Cupă. Vernydub consideră Rusia un agresor și inițiator al conflictului de la granițele Ucrainei și a declarat de mai multe ori că este gata, dacă va fi necesar, să meargă să-și apere țara.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo