Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Antrenorul lui Sheriff, "palmă" pentru un fost jucător al lui Liverpool, după victoria cu Real

Cristian Mihală

Publicat 29/09/2021 la 08:01 GMT+3

Yuriy Vernydub a analizat succesul istoric de pe Bernabeu, acolo unde formaţia sa, Sheriff Tiraspol, s-a impus cu 2-1 în faţa Realului.

Sheriff Tiraspol celebrate their Champions League win over Real Madrid.

Credit imagine: Getty Images

Yuriy Vernydub este un antrenor fericit. Tehnicianul ucrainean a preluat-o pe Sheriff Tiraspol în decembrie, iar de atunci a câştigat campionatul şi-a dus echipa în Champions League, unde a obţinut două victorii incredibile. Succesul de aseară, din capitala Spaniei, e catalogat de Marca drept "cea mai mare surpriză din istoria competiţiei".
La final, tehnicianul de 55 de ani a analizat pe scurt partida şi a explicat că echipa sa rămâne cu picioarele pe pământ, deşi cu siguranţă că va rămâne în istoria UCL.
"Sunt plin de emoții și le sunt foarte recunoscător băieților mei pentru tot ceea ce au făcut astăzi. Au ieșit ca o echipă pe teren şi aşa au şi terminat. Toată lumea ne critica. Merită toate laudele", şi-a început Vernydub discursul, pentru ca apoi, întrebat dacă se aştepta la un astfel de rezultat, să spună: "Știam perfect că va trebui să ne apărăm. Am făcut-o bine și am fost foarte periculoşi pe contra-atacuri. Am reușit să înscriem un gol atât de important la final. Sunt fericit și foarte mândru pentru echipă și pentru băieți. Ne continuăm drumul".
CITEŞTE ŞI:

Antrenorul lui Sheriff, replică pentru Dirk Kuyt

Cu 6 puncte după 2 runde, Sheriff are o şansă mare să continue în Europa League, de pe locul 3, dar unii se întreabă dacă nu cumva echipa din Republica Moldova nu ar putea chiar să ocupe una dintre primele două poziţii. Tehnicianul ştie că fotbaliştii săi şi-au depăşit condiţia şi nu promite vreun obiectiv nerealizabil.
"Au fost unii, în special un fotbalist foarte important care a spus că Sheriff nu merită să fie în Liga Campionilor. Nu ne gândim la runda următoare, pentru că nu am făcut nimic super extraordinar. Pas cu pas continuăm, luăm fiecare meci în parte. Vom vedea mai târziu. Mai avem patru jocuri foarte importante. Când va trebui să jucăm ultimul joc, vom vedea dacă avem şanse să continuăm în Europa", a mai spus Vernydub.
Fotbalistul la care a făcut referire tehnicianul lui Sheriff este Dirk Kuyt, fostul mare internaţional olandez care a evoluat pentru Liverpool. Înainte de manşa retura a play-off-ului Ligii, batavul a avut o replică destul de controversată, dacă privim din perspectiva rezultatelor ulterioare reuşite de Sheriff.
"Sunt conştient că Liga Campionilor este o competiţie care se adresează echipelor campioane, dar formaţii cum este Sheriff Tiraspol nu au ce să caute în Liga Campionilor", a declarat Kuyt.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo