Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Bayern și Juventus, primele două formații calificate în optimile de finală ale Ligii Campionilor

Andrei Nicolae

Actualizat 03/11/2021 la 01:03 GMT+2

Bayern și Juventus au acumulat maximum de puncte după primele patru jocuri și au obținut deja biletele pentru fazele eliminatorii. Dacă bavarezii și-au asigurat în proporție de 99% și locul 1, italienii mai au de luptat cu Chelsea pentru întâietate în grupă.

MUNICH, GERMANY - NOVEMBER 02: Robert Lewandowski of FC Bayern Muenchen celebrates after scoring his team's fourth goal during the UEFA Champions League group E match between FC Bayern München and SL Benfica at Allianz Arena on November 02, 2021 in Munich

Credit imagine: Getty Images

După primele 8 meciuri ale etapei a 4-a în Liga Campionilor, desfășurate marți seara, se cunosc și primele două echipe calificate matematic în optimile de finală ale competiției.
Bayern Munchen a făcut din nou instrucție cu Benfica Lisabona, scor 5-2, după ce în tur a câștigat în Portugalia cu 4-0. Cu 2 meciuri înainte de final, bavarezii au 6 puncte avans față de Barcelona și 8 față de Benfica, în cadrul Grupei E.

Bayern și Juventus s-au calificat, iar Robert Lewandowski a fost unul dintre eroii serii

Juventus a întrecut Zenit St. Petersburg cu 4-2 în Grupa H și a luat un avans de 9 puncte în fața reprezentantei Rusiei, care a rămas pe locul 3. Chelsea încă speră să detroneze "Bătrâna Doamnă" după ce a câștigat la Malmo și a rămas la o distanță de o victorie. Cele două formații vor lupta în runda următoare pe Stamford Bridge pentru șefia grupei.
Juventus steht im Achtelfinale der Champions League
Robert Lewandowski, atacantul echipei Bayern Munchen, a fost unul dintre eroii serii, chiar dacă a ratat un penalty în partida cu Benfica. El a jucat meciul cu numărul 100 în Liga Campionilor și s-a remarcat prin 3 goluri și o pasă decisivă.
Potrivit Opta Joe, atacantul polonez a devenit primul jucător care a marcat, a pasat decisiv și a ratat un 11 metri, de la Diego Costa în 2013. Până în această seară, Robert Lewandowski avea 14 goluri marcate din penalty din tot atâtea execuții.
Așadar, atacantul lui Bayern a punctat din nou în lupta pentru câștigarea Balonului de Aur în acest an. Iar cu cele două reușite a ajuns la cota 81 de goluri în Liga Campionilor. El este doar al treilea fotbalist care a trecut de cota 80, după Cristiano Ronaldo (139 goluri) și Lionel Messi (123 goluri). Dar după 100 de jocuri, Messi avea 77 de goluri, iar Ronaldo – 64.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul transmisiunilor Eurosport în a 11-a etapă de Premier League 2021/2022
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo