Real Madrid a reușit încă o seară memorabilă, care va rămâne pentru totdeauna în istoria fotbalului. Echipa madrilenă a suferit enorm în returul cu Manchester City și în minutul 90 era condusă cu 1-0, deci cu 5-3 la general.
Zarurile păreau aruncate, iar City se gândea la a doua finală consecutivă în Champions League, dar ceea ce s-a întâmplat pe final este de domeniul fantasticului. Ancelotti a avut probabil cea mai inspirată seară din carieră, trimițându-i în repriza secundă pe teren pe Rodrygo, Camavinga și Asensio, iar cei 3 jucători au contribuit esențial la o "remontada" istorică. Realul câștigând în final cu 3-1, după prelungiri. Rodrygo a reușit o dublă în minutele 90 și 90+1, iar Benzema a semnat sentința lui City în startul primei reprize suplimentare, dintr-un penalty scos tot de el.
Carlo Ancelotti a devenit astfel primul antrenor din istorie care ajunge în 5 finale de Champions League. Italianul mai are în palmares 3 finale cu Milan (2003, 2005 și 2007) și una cu Real (2014).
Liga Campionilor UEFA
Revenire importantă la Real Madrid înainte de finala cu Liverpool! Ce fotbalist s-a recuperat
19/05/2022 LA 09:32

Carlo Ancelotti: "Aceasta este măreția lui Real Madrid"

La finalul partidei, Ancelotti a declarat că măreția lui Real Madrid a contribuit enorm la revenirea fantastică. Italianul a explicat și ce videoclip motivațional le-a pus jucătorilor înainte de meci.
"Aceasta este măreția lui Real Madrid. Este un club care nu îți permite să cobori brațele când pare că totul s-a terminat. Îți dă putere să continui, să continui și să crezi... Și asta am făcut! Am jucat un meci împotriva unui rival foarte puternic, competitiv... Când totul părea că s-a terminat, am căutat ultimul strop de energie care să revenim.
Dacă egalezi un joc în ultimele minute ai un avantaj psihologic în prelungiri. Intri în alta dinamica. În prima repriză ne-am descurcat bine. Ne-a lipsit luciditatea între linii și am abuzat de pasele lungi. Am jucat niște optimi, niște sferturi și niște semifinale foarte grele, împotriva a trei echipe capabile să câștige Liga Campionilor. A fost un succes. Videoclipul motivațional pe care l-au văzut jucătorii înainte de joc a fost cu toate revenirile pe care le-am făcut în acest sezon și s-a încheiat cu -Ne-a mai rămas una-... și am finalizat-o", a spus Ancelotti, citat de as.com.
Liga
Real Madrid, aproape de a realiza un transfer neașteptat! Ancelotti garantează pentru jucător
17/05/2022 LA 11:39
Liga
Eden Hazard rămâne la Real Madrid! Ancelotti a dezvăluit ce șanse va avea să joace constant
14/05/2022 LA 12:46