Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

FC Barcelona s-a chinuit cu Dinamo Kiev, dar a obținut primele puncte în Champions League

Nicu Savin

Actualizat 20/10/2021 la 21:41 GMT+3

FC Barcelona a învins-o la limită pe Dinamo Kiev, scor 1-0, în etapa a 3-a fazei grupelor Champions League. În urma acestui rezultat, catalanii păstrează îmn continuare șanse de a se califica în optimi, în timp ce echipa lui Mircea Lucescu are o misiune tot mai dificilă și în a obține locul 3, care duce în Europa League.

Gerard Pique of FC Barcelona celebrates after scoring their team's first goal during the UEFA Champions League group E match between FC Barcelona and Dynamo Kyiv at Camp Nou on October 20, 2021 in Barcelona, Spain

Credit imagine: Getty Images

FC Barcelona a pierdut la scor de neprezentare primele 2 meciuri din grupele Champions League, cu Bayern și Benfica, astfel că o victorie contra lui Dinamo Kiev era obligatorie pentru catalani, pentru a păstra șanse reale de calificare în optimi.
Deși victoria cu Valencia din ultima etapă din La Liga a crescut moralul echipei lui Koeman, jucătorii Barcelonei s-au chinuit serios cu echipa lui Mircea Lucescu. În ciuda unei dominări copioase în prima parte a meciului, ocaziile mari au lipsit, atacanții lui Koeman fiind foarte neinspirați la finalizare.
Tabela a fost dezghețată în cele din urmă în minutul 36, când Pique a reluat în poartă după o centrare ideală a lui Jordi Alba. A fost al 16 gol marcat de Pique în Champions League în toată cariera, depășindu-l pe coechipierul său de la naționala Spaniei, Sergio Ramos, care are 15 goluri înscrise în competiția regină din fotbalul european. De asemenea, catalanul l-a egalat pe Roberto Carlos în fruntea clasamentului fundașilor care au dat cele mai multe goluri în Champions League.
Citește și:

Barcelona - Dinamo Kiev 1-0 | Catalanii speră în continuare la calificarea în optimi

Repriza secundă s-a desfășurat după aceleași coordonate. Ansu Fati putea ănchide meciul în minutul 53, dar a tratat cu indiferență o fază clară de gol. Oaspeții au încercat să conteze și în atac, dar au avut doar câteva șarje ofensive, fără a pune prea multe probleme.
Jocul a curs până la final pe placul catalanilor, care nu au impresionat însă, nereușind să se desprindă pe tabelă. S-a terminat 1-0 și Barcelona a acumulat primele sale puncte din acest sezon de Champions League, dar rămâne pe locul 3 în clasament, la un punct în spatele Benficăi. În schimb, Dinamo Kiev este pe ultimul loc, cu un singur punct, iar șansele de a ocupa măcar poziția a 3-a, care duce în Europa League, sunt foarte mici.
Portughezii vor juca în această seară pe teren propriu, cu Bayern, în celălalt meci al grupei. Peste 2 săptămâni, Barcelona va juca la Kiev, iar Bayern și Benfica se vor înfrunta pe Allianz Arena.
În celălalt meci al serii care s-a jucat de la ora 19:45, RB Salzburg a trecut pe teren propriu de Wolfsburg, scor 3-1.
LG iți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo