Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

"Istvan Kovacs o să arbitreze finala Champions League!" Crăciunescu, impresionat de centralul român

Bianca Dumitru

Publicat 27/04/2022 la 11:40 GMT+3

Istvan Kovacs a avut o prestație de clasă mondială în partida de poveste dintre Manchester City și Real Madrid, încheiată cu scorul de 4-3. Prestația românului a fost analizată de fostul arbitru Ion Crăciunescu, care consideră că centralul de 37 de ani va ajunge să arbitreze finala Champions League.

Istvan Kovacs, în Manchester City - Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Istvan Kovacs a arbitrat partida dintre Manchester City și Real Madrid, din manșa tur a semifinalelor Champions League. Românul a avut o prestație impecabilă, a lăsat jocul liber și a luat decizii excelente. Printre ele, se remarcă avantajul lăsat senzațional la golul lui Bernardo Silva și penalty-ul văzut la Aymeric Laporte.
Ca urmare a evoluției sale de clasă mondială, Istvan Kovacs a fost lăudat de mai multe voci importante ale fotbalului mondial, printre care foștii arbitri Mark Clattenburg și Eduardo Iturralde Gonzalez.
În plus, centralul român l-a impresionat și pe Ion Crăciunescu. Fostul mare arbitru internațional s-a arătat încântat de modul în care Istvan Kovacs a gestionat anumite momente ale duelului și a spus că românul are șanse mari să arbitreze finala Champions League în sezonul următor.
"Istvan Kovacs a avut o prestație excelentă. A avut și mare noroc, dar au fost două echipe de nivel de Champions League, o competiție a lorzilor. A avut noroc, pentru că la faza la care a avut răbdare și nu a acordat fault, a ieșit gol.
Este limpede că imaginea pe care a lăsat-o în acest meci, dar nu numai, îl va conduce spre o finală în următoarea competiție. Are mari șanse să arbitreze finala de la anul", a declarat Ion Crăciunescu, potrivit DigiSport.
Citește și:

Kovacs, lăudat și în presa din Spania

Fostul mare arbitru Cesar Luis Barrenechea Montero, în prezent expert pe faze de arbitraj pentru Mundo Deportivo, a ținut să laude și el prestația remarcabilă a centralului de 37 de ani.
"Într-un meci competitiv și cu multă viteză de joc, arbitrul român Itsvan Kovacs a fost mereu aproape de faze. A aplicat bine avantajul atunci când a fost nevoia, mai ales în minutul 74, când Bernardo Silva a marcat după ce acest central a simțit excelent jocul. A știut să dețină mereu controlul jocului, a fluierat când trebuia să fluiere, lăsând jocul liber", a spus fostul arbitru, pentru ca apoi să concluzioneze că românul a reușit un arbitraj foarte bun.
Istvan Kovacs a arbitrat atât de bine, încât foarte mulți fani au ținut să îl felicite pentru modul în care a gestionat lucrurile. Concluzia serii e dată de un fan, care îl consideră "omul meciului", într-o partidă în care De Bruyne sau Benzema au strălucit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo