Începutul finalei Ligii Campionilor, câştigată de Real Madrid cu 1-0, a fost întârziat cu mai bine de o jumătate de ore după ce poliţia a încercat să oprească suporteri care îşi doreau să intre cu forţa pe stadion. Unii fani, printre care şi copii, au avut de suferit din cauza gazelor lacrimogene de care a făcut uz poliţia franceză.
Luni, ministrul francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, a afirmat că problemele au fost provocate de suporterii echipei Liverpool care nu aveau bilete valide şi a acuzat clubul că ''şi-a lăsat suporterii de capul lor''.
La rândul său, ministrul francez de Interne, Gerald Darmanin, a denunţat luni o "fraudă masivă, industrială şi organizată cu bilete contrafăcute" la finala Ligii Campionilor la fotbal, care a fost afectată de numeroase incidente sâmbătă seara în jurul Stade de France.
Fotbal
Salah, felicitat de Klopp după prelungirea contractului cu Liverpool
IERI LA 06:03
Werner i-a trimis luni o scrisoare ministrului francez al Sporturilor, Amelie Oudea-Castera, în care a descris comentariile acesteia drept ''iresponsabile, neprofesioniste şi lipsite de orice respect'' faţă de suporterii care au avut de suferit.
''Finala UEFA Champions League ar trebui să fie unul dintre cele mai frumoase spectacole din lumea sportului, însă s-a transformat într-una dintre cele mai mari catastrofe de securitate din ultima vreme'', a afirmat Werner, citat de cotidianul Liverpool Echo.
''În numele suporterilor care au trăit acest coşmar pretind scuze din partea dumneavoastră şi asigurarea că autorităţile franceze şi UEFA vor permite să aibă loc o anchetă independentă şi transparentă'', a transmis conducătorul clubului Liverpool.
https://i.eurosport.com/2022/05/28/3382872.jpg
Citește și:

UEFA a anunțat o anchetă, după incidentele de la finala UEFA Champions League

UEFA a anunţat angajarea unei anchete independente în legătură cu incidentele de sâmbătă seara, în timp ce Oudea-Castera a precizat că ministerul său va prezenta un raport în următoarele zece zile.
Într-un interviu publicat pe site-ul clubului Liverpool, directorul executiv Billy Hogan a menţionat că sunt avute în vedere opţiunile legale pe care le are clubul de a acţiona în numele suporterilor.
UEFA a explicat duminică, într-un comunicat, că mii de suporteri ai echipei Liverpool au blocat, sâmbătă seara, turnicheţii de acces pe Stade de France cu bilete pe care le-au cumpărat, dar care s-au dovedit a fi false, ceea ce a dus la amânarea startului finalei Ligii Campionilor, dintre Real Madrid şi Liverpool.
Din cauza blocajelor s-a creat aglomeraţie la intrarea pe stadion, iar, ca urmare, startul meciului a fost amânat cu circa 35 de minute, pentru a permite accesul celor care aveau bilete autentice.
Între 30.000 şi 40.000 de suporteri englezi s-au regăsit la Stade de France, fie fără bilete, fie cu bilete falsificate, conform ministrului francez de Interne, Gerald Darmanin, după o reuniune interministerială organizată pe marginea acestor disfuncţionalităţi.
"S-a constatat o fraudă masivă, industrială şi organizată, de bilete contrafăcute", a spus ministrul. El a adăugat că "70%" din biletele de hârtie prezentate la prefiltrare au fost "false", iar "odată trecută această prefiltrare, mai mult de 15%" au fost false.
sursa: Agerpres
Premier League
Mo Salah a devenit cel mai bine plătit jucător din Premier League, dar e abia al 4-lea în lume
01/07/2022 LA 19:02
Fotbal
Mohamed Salah și-a prelungit contractul cu Liverpool! Egipteanul va avea un salariu uriaș
01/07/2022 LA 15:20