Manchester City a avut-o în mână pe Real Madrid timp de 180 de minute în dubla din semifinalele Champions League. În minutul 90 al partidei retur, "cetățenii" conduceau cu 5-3 la general și se gândeau la finala cu Liverpool, dar Realul a revenit absolut incredibil și a trimis meciul în prelungiri prin două goluri marcate de Rodrygo în minutele 90 și 90+1.
De acolo totul s-a năruit pentru campioana Angliei, Benzema marcând golul calificării Realului dintr-un penalty scos tot de el în startul primei reprize de prelungiri. Experții din întreaga lume găsesc cu greu explicații pentru ceea ce s-a întâmplat pe Bernabeu, iar norocul Realului este singurul argument pentru mulți dintre ei.
Arsene Wenger a disecat în amănunt finalul de meci și a ajuns la o concluzie clară. Jack Grealish este principalul vinovat pentru înfrângerea lui City. Omul de 100 de milioane de £ al lui Guardiola a intrat bine în meci și a ratat două șanse uriașe de a face 2-0 și a pecetlui soarta calificării. Mendy a scos de pe linia porții la prima dintre ele, iar Courtois a avut o paradă de senzație la a doua. Dacă la fazele respective nu i se poate imputa nimic lui Grealish, Wenger consideră că acesta a greșit flagrant în defensivă, având o atitudine nonșalantă în fața lui Carvajal, care a centrat la golul doi marcat de Rodrygo.
Ligue 1
Kylian Mbappe l-a sunat azi pe Florentino Perez pentru a-l anunța că rămâne la PSG
ACUM 7 ORE
"Uitați-vă la golul doi al Realului, la duelul dintre Grealish și Carvajal. Este depășit mult prea ușor. Trebuia neapărat să lupte mai mult pentru a opri centrarea. Nu îți dorești o minge în careu într-un astfel de moment. Orice se poate întâmpla când toți adversarii sunt acolo.
City nu și-a asigurat flancurile în defensivă pe final. Și la primul gol, Benzema a recentrat prea ușor. Fundașii nu prea au atacat mingea, au făcut greșeli mari.", a spus Wenger pentru beIN Sports.
Ancelotti a spus că măreția Realului a fost punctul cheie în finalul incrredibil de meci, iar Wenger a subliniat și el că formația de pe Bernabeu este o echipă specială din acest puncte de vedere: "Ceea ce este surprinzător pentru mine este că această echipă din Madrid, atunci când dă de o problemă, găsește mereu o soluție. Să nu uităm că au marcat șase goluri împotriva lui City, au marcat șase împotriva lui Chelsea. Nu se întâmplă prea des ca City să primească șase goluri în două meciuri. Real Madrid are ceva special".
Citește și:

Guardiola, devastat de eșecul lui Manchester City

La finalul meciului, Pep Guardiola s-a arătat extrem de afectat. Antrenorul lui City a încercat să explice de ce jucătorii săi nu au reușit să le pună mai multe probleme celor de la Real Madrid în ultimele minute de joc.
"Am suferit și alte înfrângeri grele în Champions League, ca atunci când Chelsea a învins Barcelona. Acum am fost foarte aproape, dar nu am reușit. În prima repriză nu am fost suficienți de buni, însă nu am suferit prea mult. După ce am marcat golul, am jucat mai bine. Am găsit ritmul necesar, iar jucătorii se simțeau bine, dar nu am reușit să controlăm meciul până la final.
Trebuie să ne ridicăm și să mergem înainte, lucrurile astea se întâmplă în sport. Am fost atât de aproape de a reuși... Dar aici e vorba de goluri și ei au marcat unul în plus. Nu e ca și cum Real, în ultimele 10 minute, a atacat în valuri și am suferit. Nu a fost așa.
Dar au adus în careu mulți jucători, au venit cu Militao, Rodrygo, Vinicius, Benzema, au trimis centrări și au marcat de două ori. Mai puțin în final, noi am fost geniali. La sfârșit nu am jucat la cel mai înalt nivel al nostru, dar e normal, a fost o semifinală, iar jucătorii au simțit presiunea.
Fotbalul este imprevizibil și trebuie să acceptăm asta. Acum trebuie să digerăm rezultatul și să ne revenim. Mai avem patru meciuri de jucat", a declarat Pep Guardiola, citat de Marca.
Liga
Decizia categorică luată de Florentino Perez după ce Mbappe l-a lăsat cu ochii în soare
ACUM 8 ORE
Premier League
Erling Haaland a cheltuit o sumă impresionată pentru a face cadouri foștilor colegi de la Dortmund
ACUM 16 ORE