Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Nu toată lumea a fost cucerită de Kovacs! Ce notă i-au dat jurnaliștii englezi pentru arbitrajul din semifinala UCL

Bianca Dumitru

Publicat 27/04/2022 la 14:07 GMT+3

Istvan Kovacs a avut o prestație de clasă mondială în partida de poveste dintre Manchester City și Real Madrid, încheiată cu scorul de 4-3. Prestația românului a fost lăudată de multe voci importante ale fotbalului, însă unii jurnaliști englezi l-au taxat, acordându-i o notă mică.

Istvan Kovacs, în Manchester City - Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Istvan Kovacs a arbitrat partida dintre Manchester City și Real Madrid, din manșa tur a semifinalelor Champions League. Românul a avut o prestație foarte bună, a lăsat jocul liber și a luat decizii excelente. Printre ele, se remarcă avantajul lăsat senzațional la golul lui Bernardo Silva și penalty-ul văzut la Aymeric Laporte.
Ca urmare a evoluției sale, Istvan Kovacs a fost lăudat de mai multe voci importante ale fotbalului mondial, printre care foștii arbitri Mark Clattenburg, Eduardo Iturralde Gonzalez și Ion Crăciunescu.
Kovacs nu a reușit, însă, să impresioneze pe toată lumea. Jurnaliștii englezi de la Daily Mail i-au acordat doar nota 5, arătându-se dezamăgiți de unele decizii ciudate pe care le-a luat românul. "Nu a fost în vârful meciului. A luat unele decizii ciudate pentru ambele echipe", a notat Jack Gaughan pentru publicația engleză.
În schimb, un alt jurnalist britanic care a analizat prestația lui Istvan Kovacs a spus că centralul a luat deciziile cele mai bune. Martin Samuel a vorbit atât despre faza în care românul a lăsat avantaj după un fault al lui Toni Kross asupra lui Zinchenko, cât și despre penalty-ul acordat celor de la Real Madrid după un henț al lui Laporte.
"Trecuseră 74 de minute când Zincenko a fost răsturnat spectaculos la marginea careului. Jucătorii Madridului au văzut faultul și unii s-au oprit. Nu toți. A fost agitație în jurul lui Silva, care a pătruns în careu cu mingea la picior. De-abia atunci au realizat că românul Istvan Kovacs lăsase avantaj.
Printre cei care se opriseră a fost și portarul Courtois. De-abia s-a mișcat la șutul lui Silva. Istvan Kovacs arată cu fermitate că a fost un gol corect.
Ulterior, când Laporte a vrut să îndepărteze mingea la o centrare, balonul i-a șters capul și apoi mâna întinsă. Penalty dictat de Kovacs. A părut aspru. Gestul lui Laporte a fost accidental, de neevitat. Dar acestea sunt regulile moderne", a spus Samuel.
Citește și:

KOVACS, LĂUDAT ÎN PRESA DIN SPANIA

Fostul mare arbitru Cesar Luis Barrenechea Montero, în prezent expert pe faze de arbitraj pentru Mundo Deportivo, a ținut să laude și el prestația remarcabilă a centralului de 37 de ani.
"Într-un meci competitiv și cu multă viteză de joc, arbitrul român Istvan Kovacs a fost mereu aproape de faze. A aplicat bine avantajul atunci când a fost nevoia, mai ales în minutul 74, când Bernardo Silva a marcat după ce acest central a simțit excelent jocul. A știut să dețină mereu controlul jocului, a fluierat când trebuia să fluiere, lăsând jocul liber", a spus fostul arbitru, pentru ca apoi să concluzioneze că românul a reușit un arbitraj foarte bun.
Istvan Kovacs a arbitrat atât de bine, încât foarte mulți fani au ținut să îl felicite pentru modul în care a gestionat lucrurile. Concluzia serii e dată de un fan, care îl consideră "omul meciului", într-o partidă în care De Bruyne sau Benzema au strălucit.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo