Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Pochettino, dator după 10 luni de mandat! Presa franceză atrage atenția înainte de PSG - Leipzig

Nicu Savin

Publicat 19/10/2021 la 14:29 GMT+3

Mauricio Pochettino nu se află în cea mai fericită postură la PSG, lucru oarecum paradoxal ținând cont de jucătorii cu care are ocazia să lucreze. Aglomerația de staruri de pe Parc de Princes presupune așteptări enorme, iar managerul argentinian nu a reușit deocamdată să-i convingă pe fani și pe conducători că este omul perfect pentru a pregăti echipa.

Mauricio Pochettino

Credit imagine: Getty Images

PSG o va întâlni în această seară pe RB Leipzig, în etapa a 3-a a fazei grupelor Champions League, iar victoria este imperios necesară pentru a nu pune în pericol calificarea în optimi. Pe lângă cele 3 puncte, echipa lui Pochettino are însă și datoria de a etala un joc pe măsura valorii jucătorilor din lot, iar jurnaliștii francezi au făcut o analogie cu un alt meci dintre PSG și Leipzig.
Este vorba despre confruntarea din ediția precedentă a celei mai importante competiții intercluburi din lume, când cele 2 formații au fost de asemenea în aceeași grupă. La meciul de pe Parc de Princes, Thomas Tuchel era încă antrenorul echipei, iar parizienii au câștigat cu 1-0, după un gol marcat de Neymar din penalty.
În ciuda victoriei, criticile la adresa antrenorului german au fost acide, jocul echipei lăsând mult de dorit. Tuchel a reușit să califice echipa în primăvară, dar a sfârșit prin a fi demis la finalul anului trecut, cel mai mult reproșândui-se că echipa nu joacă un fotbal plăcut ochiului.
Tuchel s-a dus la Chelsea și toată lumea știe cum s-a sfârșit campania trecută din Champions League, iar în locul său la Paris a ajuns Pochettino. Argentinianul promitea că noua sa echipă va juca un alt tip de fotbal, chiar el afirmând că nu doar victoriile sunt importante, ci și felul în care sunt obținute.
"Stilul contează, avem jucători uimitori, campioni mondiali, vom încerca să jucăm un fotbal bun și să respectăm estetica jocului, pentru că nu este vorba doar de a câștiga, ci de a câștiga cu stil.", spunea Pochettino în momentul numirii sale la PSG, citat de
Citește și:

Pochettino, pus sub o mare presiune la PSG, în ciuda rezultatelor pozitive

Au trecut 10 luni de când Pochettino a ajuns la PSG, iar promisiunea acestuia nu a fost respectată. PSG a avut câteva meciuri strălucitoare sub conducere argentinianului, remarcându-se în special duelurile cu Barcelona sau Bayern de anul trecut, sau cel cu Manchester City de acum 3 săptămâni, dar echipa nu a convins la modul general.
În comparație cu predecesorii săi de pe Parc de Princes, Pochettino nu are niciun atu major, din contră, este în inferioritate la multe capitole. Argentinianul a condus echipa în 47 de meciuri, iar bilanțul nu este unul de invidiat pentru un club de talia lui PSG: 34 de victorii, 4 egaluri și 9 înfrângeri. Media de puncte obținute pe meci este de 2,26, mai mică decât cea avută de Thomas Tuchel (2,35), Laurent Blanc (2,36) sau Unai Emery (2,42). La golurile marcate și la cele primite, performanțele PSG-ului lui Pochettino sunt inferioare echipelor pregătite de antrenorii amintiți, fiind nevoie de o întoarcere în mandatul lui Ancelotti pentru a găsi un bilanț mai slab.
La nivel de trofee, lucrurile stau aproximativ la fel, chiar dacă titlul pierdut în Ligue 1 în stagiunea trecută nu i se poate imputa neapărat actualului manager de pe Parc de Princes.
Cifrele arată așadar că Pochettino a rămas dator către fani și conducători după 10 luni de mandat, mai ales că în vară PSG a reușit cea mai spectaculoasă campanie de achiziții din istorie. Meciul cu Leipzig nu este unul decisiv, dar ar putea avea urmări importante în ceea ce se va întâmpla în continuare la PSG. O victorie fără strălucire nu mai impresionează pe nimeni la Paris, iar răbdarea șefilor s-ar putea sfârși cât de curând dacă echipa nu va impresiona.
Și Tuchel a câștigat cu Leipzig acum un an, iar germanii erau atunci o echipă mult mai puternică decât azi, dar acel meci a fost totuși începutul sfârșitului la Paris pentru actualul antrenor de la Chelsea. De aceea Pochettino este sub o mare presiune, pe care el însuși și-a pus-o deasupra capului când a semnat cu PSG. Francezii trebuie să lege victorii, dar trebuie să o facă cu stil, altfel soarta lui Pochettino va fi pecetluită în scurt timp.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Programul etapei a 9-a din Premier League - Transmisiuni Eurosport
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo