Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Primul jucător care și-a anunțat plecarea de la Real Madrid după finala Champions League! "Am decis că e mai bine așa"

Bianca Dumitru

Actualizat 29/05/2022 la 11:31 GMT+3

Real Madrid a cucerit trofeul Champions League, învingând-o pe Liverpool cu scorul de 1-0. După victoria din finala celei mai importante competiții intercluburi din Europa, Marcelo și-a anunțat despărțirea de "galactici".

Real Madrid

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a câștigat cu scorul de 1-0 meciul din finala Champions League, contra lui Liverpool. Singurul gol al partidei disputate la Paris a fost marcat de Vinicius Jr. în minutul 59 și, în ciuda încercării disperate a jucătorilor lui Jurgen Klopp de a restabili egalitatea, "galacticii" au reușit, cu Thibaut Courtois în prim-plan, să se opună ofensivei lui Liverpool.
La finalul partidei de pe Stade de France, Marcelo și-a anunțat plecarea de la Real Madrid. Brazilianul, transferat în 2007 de la Fluminense pentru 6,5 milioane de euro, a transmis un mesaj emoționant.
Fundașul de 34 de ani s-a arătat extrem de fericit și a vorbit despre ce a trăit în ultimele sezoane pe Santiago Bernabeu, amintind de performanțele reușite de el în tricoul blanco.
"Este o emoție incredibilă, pentru că este ultimul meu meci la Real Madrid. Plec de la Madrid și plec cu un nou trofeu Champions League, este o bucurie imensă. Nu este o zi tristă. Am decis că e mai bine așa.
Am făcut deja tot ce aveam de făcut la Madrid. Am avut norocul să petrec 15 ani și jumătate la cel mai bun club din lume. Bucurie, emoție... E chiar greu să vorbesc, pentru că îmi văd colegii de echipă, membrii familiei.
Sezonul a fost cum a fost și am meritat. Nu știu, este un moment ciudat în mintea mea acum. Am 5 titluri în Liga Campionilor și în viața mea m-am gândit că pot ajunge în acest moment, că pot câștiga multe trofee, dar totul este foarte ciudat acum", a declarat Marcelo, potrivit Marca.
Citește și:

Marcelo, printre fotbaliștii cu cele mai multe trofee Champions League

Marcelo a evoluat pentru campioana Spaniei din ianuarie 2007, adunând 545 de partide, în care a reușit 38 de goluri și 103 pase decisive. În tricoul "galacticilor", fotbalistul a câștigat 25 de trofee, printre care 6 titluri de campion al Spaniei, 4 Cupe Mondiale ale Cluburilor, două Cupe ale Spaniei, 5 Supercupe și trei Supercupe ale Europei.
În plus, brazilianul a devenit, sâmbătă seară, unul dintre jucătorii lui Real Madrid cu 5 trofee Champions League cucerite de-a lungul timpului. Pe lista fotbaliștilor care au în palmares câte 5 astfel de titluri li s-au alăturat în acest sezon și Gareth Bale, Karim Benzema, Dani Carvajal, Modric, Nacho și Isco, deși acestuia din urmă ar putea să nu i se socotească titlul cucerit sâmbătă seară pentru că nu a jucat niciun minut în acest sezon european.
Lider în clasamentul jucătorilor care au câștigat cele mai multe trofee este Francisco Gento, singurul care are în palmares 6 Cupe ale Campionilor Europeni, adjudecate în tricoul lui Real Madrid în perioada 1956-1960 (primele 5 ediții ale competiției) și în 1966.
În categoria fotbaliștilor cu câte 5 trofee Champions League se mai află și doi jucători de la AC Milan, Paolo Maldini și Alessandro Costacurta, care au ridicat cupa deasupra capului în anii 1989, 1990, 1994, 2003 și 2007, dar și Cristiano Ronaldo, care a cucerit 4 titluri cu Real Madrid (în 2014, 2016, 2017 și 2018) și unul cu Manchester United, în 2008.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo