Pep Guardiola a trăit o seară de coșmar pe Santiago Bernabeu. Manchester City a făcut un meci aproape perfect timp de 90 de minute contra lui Real Madrid și se gândea la finala cu Liverpool, dar finalul a fost unul incredibil. Realul a trimis meciul în prelungiri și apoi a mai înscris o dată, obținând o calificare la care nici măcar fanii nu mai sperau.
Cu siguranță, meciul de aseară îl va bântui pe Guardiola pentru tot restul vieții. Victoria Realului a fost și un prilej de revanșă în fața antrenorului lui City, care pe parcursul carierei a obținut o serie de succese majore în fața grupării madrilene.
Presa iberică a scos la iveală o declarație a lui Guardiola de acum 3 ani. Întrebat care sunt cele mai bune echipe din ultimul deceniu, tehnicianul o ignora total pe Real Madrid, deși echipa de pe Bernabeu câștigase 4 finale de Champions League în ultimii 5 ani.
Fotbal
Guardiola a pus ochii pe un mijlocaș din Premier League! Cine e așteptat în locul lui Fernandinho
IERI LA 08:30
"Cred că Bayern, Barcelona și Juventus sunt cele mai bune echipe din ultimul deceniu. Spun asta pentru că indiferent de ce s-ar întâmpla, aceste echipe se întorc mereu. Ăsta este cel mai diferit lucru. Câștigă în fiecare an titluri, dar nu se opresc. Consistența pe care au avut-o la fiecare trei zile timp de 11 luni, în ultimii 11 ani, este ceea ce respect și admir cel mai mult", spunea Guardiola în 2019, conform Marca.
Neincluderea lui Real Madrid în acel top a deranjat în Spania, dar acum ibericii jubilează, subliniind că vorbele lui Guardiola de la acea vreme s-au întors împotriva sa.
Citește și:

Guardiola și-a găsit cu greu cuvintele după eșecul cu Real Madrid

La finalul meciului de aseară, Pep Guardiola s-a arătat extrem de afectat. Antrenorul lui City a încercat să explice de ce jucătorii săi nu au reușit să le pună mai multe probleme celor de la Real Madrid în ultimele minute de joc.
În plus, tehnicianul a amintit de o altă înfrângere dureroasă suferită în Champions League și a punctat că acum echipa sa va trebui să se concentreze pe ultimele partide din campionat, unde luptă pentru un nou titlu cu Liverpool.
"Am suferit și alte înfrângeri grele în Champions League, ca atunci când Chelsea a învins Barcelona. Acum am fost foarte aproape, dar nu am reușit. În prima repriză nu am fost suficienți de buni, însă nu am suferit prea mult. După ce am marcat golul, am jucat mai bine. Am găsit ritmul necesar, iar jucătorii se simțeau bine, dar nu am reușit să controlăm meciul până la final.
Trebuie să ne ridicăm și să mergem înainte, lucrurile astea se întâmplă în sport. Am fost atât de aproape de a reuși... Dar aici e vorba de goluri și ei au marcat unul în plus. Nu e ca și cum Real, în ultimele 10 minute, a atacat în valuri și am suferit. Nu a fost așa.
Dar au adus în careu mulți jucători, au venit cu Militao, Rodrygo, Vinicius, Benzema, au trimis centrări și au marcat de două ori. Mai puțin în final, noi am fost geniali. La sfârșit nu am jucat la cel mai înalt nivel al nostru, dar e normal, a fost o semifinală, iar jucătorii au simțit presiunea.
Fotbalul este imprevizibil și trebuie să acceptăm asta. Acum trebuie să digerăm rezultatul și să ne revenim. Mai avem patru meciuri de jucat", a declarat Pep Guardiola.
Premier League
Ilkay Gundogan pleacă de la City după 6 ani și e aproape de a semna cu un alt club uriaș
17/05/2022 LA 12:55
Premier League
Pep Guardiola, ferm după egalul lui Manchester City cu West Ham! "Pot să vă asigur de ceva"
15/05/2022 LA 18:46