Atletico Madrid s-a transformat dintr-o fortăreață a Europei într-un coșmat defensiv pentru Simeone. Argentinianul arată că nu are planul B pentru o echipă în care chinezii au băgat peste 500 de milioane în ultimii 4 ani, doar în transferuri. Faptul că Levante și Real Sociedad i-au dat lui Oblak câte 2 goluri în La Liga în meciuri consecutive a fost dublat de un record negativ în Champions League. Niciodată în cele 105 partide jucate de Atletico în competiția supremă europeană, "plăpumarii" din Madrid nu au încasat cel puțin 2 goluri în 2 partide consecutive. Atletico este campioana Spaniei, dar nu-și respectă acest statut în Champions League, iar în ultimele 2 etape riscă serios o retrogradare în Europa League.

Champions League. Evenimente notabile din această săptămână

Liga Campionilor UEFA
Simeone, după al 6-lea rezultat negativ în 8 meciuri: "Sunt mai optimist ca niciodată"
25/11/2021 LA 10:04
Etapa a 4-a din UCL a fost plină de evenimente cu însemnătate, iar protagoniștii au oferit spectacol în primele zile ale lui noiembrie 2021.
Cristiano Ronaldo a fost, din nou, providențial pentru Manchester United. Portughezul a plecat fericit acasă în ciuda egalului smuls cu greu la Bergamo. Ronaldo l-a depășit pe Messi într-o statistică inedită. Atacantul de 36 de ani a reușit al 8-lea gol în prelungirile unui meci de Champions League. Messi a rămas la 7, după ce a ratat meciul terminat tot la egalitate de PSG la Leipzig. Mai mult, Ronaldo este într-o serie excelentă de meciuri consecutive cu gol în Champions League. Acum 18 ani, Ruud Van Nistelrooy marcat în primele 4 partide din grupe pentru Manchester United.
Pentru prima dată în istorie când Milan nu obține nici o victorie în primele 4 meciuri ale sezonului din UCL.
Real Madrid a devenit prima echipă din istorie care trece de granița celor 1000 de goluri în această competiție. Cine era mai potrivit ca Benzema să dea golul 1001? Francezul (33 de ani și 319 zile) tocmai a devenit cel mai bătrân marcator al unei duble în competiția supremă a Europei după...Ferenc Puskas (38 de ani și 173 de zile, în 1965)
Revenirea lui Van Dijk a adus fericirea la Liverpool. Trupa lui Klopp este într-o serie fantastică de 25 de meciuri fără înfrângere în toate competițiile. O singură dată în istorie s-a mai întâmplat așa ceva. În 1892!
Dintre echipele din Premier League, doar Norwich (28) și Leicester (25) au încasat mai multe goluri decât Manchester United în toate competițiile. Pentru Solskjaer urmează o nouă perioadă tensionată. Manchester United va trebui să joace, sâmbătă de la ora 14.30 în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1, derby-ul cu City fără fundașul Raphael Varane. Campionul mondial francez s-a accidentat, din nou.
https://i.eurosport.com/2021/11/01/3246924.jpg
Lewandowski este primul fotbalist care atinge borna celor 20 de goluri în acest sezon și suntem abia în debutul lui noiembrie. Mare favorit la Balonul de Aur, polonezul are un singur rival în acest moment pentru clasamentul de la Gheata de Aur. Salah are 15 goluri, în toate competițiile.
Duvan Zapata este primul jucător al unei echipe din Italia care reușește un gol și o pasă de gol împotriva lui Manchester United de la...Ronaldinho în februarie 2010.
Aruncat de West Ham, Sebastian Haller a intrat direct în istirie. Atacantul lui Ajax a debutat superb în Champions League cu gol în fiecare dintre primele sale 4 meciuri în competiție. Doar Ze Carlos (1993), Del Piero (1995), Diego Costa (2014) și Haaland (2019) se pot lăuda cu astfel de performanță.
*statistici oferite de ESPN
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
Liga Campionilor UEFA
Cei 3 eroi neașteptați care au uluit în actualul sezon de Champions League
25/11/2021 LA 08:27
Fotbal
Monstruosul Haller! Atacantul lui Ajax distruge toate recordurile pentru grupele unei ediții de UCL
25/11/2021 LA 07:31