Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară în istorie Champions League. Madrilenii au dat dovadă de eficiență maximă în finala cu Liverpool, câștigând cu 1-0 prin golul lui Vinicius, care a marcat la singurul șut pe poarta lui Alisson.
Unul dintre cei mai buni oameni ai lui Ancelotti a fost Thibaut Courtois, care pe parcursul meciului a avut câteva intervenții excepționale în fața lui Salah sau Mane. Belgianul a fost în formă de zile mari și a părut de neînvins în această seară, iar la final și-a manifestat entuziasmul de a cuceri trofeul mult râvnit.
Citește și:
Liga
Rudiger, salariu regesc la Real! Topul celor mai bine plătiți jucători de la campioana Europei
02/06/2022 LA 14:25

Courtois, reacție savuroasă după câștigarea Champions League cu Real Madrid

Portarul Realului a dezvăluit că după prima intervenție a știut că nimic nu-i poate sta în cale către către primul său trofeu Champions League din palmares. Courtois a oferit și un moment savuros și a ținut să-i ceară scuze fratelui său că nu poate fi alături de el la nunta de duminică.
"Este incredibil, atât de mulți ani, atât de multă muncă la clubul vieíi mele. I-am auzit pe mulți criticându-mă. Astăzi am arătat cine este regele Europei. M-am simțit bine în ultimele săptămâni. Odată ce am avut prima paradă am știut că nimeni nu mi-ar putea îndepărta dorința de a câștiga Liga Campionilor. Am avut câteva intervenții grele. La Salah a fost cea mai grea, pentru că l-am urmărit de departe și nu știam unde va veni mingea. Îmi pare rău pentru fratele meu, care se căsătorește mâine și nu pot fi acolo", a declarat Courtois imediat după meci.
Thibaut Courtois joacă la Real Madrid din 2018 și trofeul Champions League era singurul important care îi lipsea din palmares. Belgianul a avut un sezon fantastic în poarta Realului, reușind să stabilească două recorduri care cu greu vor fi egalat. În Champions League, Courtois a avut 59 de parade în total, mai multe decât orice alt portar de când se fac astfel de statistici. În finală, goalkeeperul Realului a avut 9 intervenții salvatoare, de asemenea un record pentru un ultim act din cea mai importantă competiție europeană.
Liga Campionilor UEFA
Thibaut Courtois, reacție ironică după ce "a fost șters din istoria" lui Atletico Madrid
31/05/2022 LA 15:53
Liga Campionilor UEFA
Primul jucător care și-a anunțat plecarea de la Real după finala Champions League! "E mai bine așa"
29/05/2022 LA 08:23