Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Thibaut Courtois, reacție genială după ce a închis poarta lui Real Madrid în finala Champions League

Nicu Savin

Actualizat 29/05/2022 la 01:34 GMT+3

Thibaut Courtois a fost probabil cel mai bun jucător al lui Real Madrid în finala Champions League, câștigată de madrileni cu 1-0 în fața lui Liverpool. La final, portarul belgian a explicat care a fost cea mai grea intervenție a serii și a avut o replică savuroasă, spunând că-i pare rău că nu poate fi la nunta frantelui său, care se căsătorește astăzi.

Thibaut Courtois, l'homme de la finale de la Ligue des champions entre le Real Madrid et Liverpool.

Credit imagine: Getty Images

Real Madrid a câștigat pentru a 14-a oară în istorie Champions League. Madrilenii au dat dovadă de eficiență maximă în finala cu Liverpool, câștigând cu 1-0 prin golul lui Vinicius, care a marcat la singurul șut pe poarta lui Alisson.
Unul dintre cei mai buni oameni ai lui Ancelotti a fost Thibaut Courtois, care pe parcursul meciului a avut câteva intervenții excepționale în fața lui Salah sau Mane. Belgianul a fost în formă de zile mari și a părut de neînvins în această seară, iar la final și-a manifestat entuziasmul de a cuceri trofeul mult râvnit.
Citește și:

Courtois, reacție savuroasă după câștigarea Champions League cu Real Madrid

Portarul Realului a dezvăluit că după prima intervenție a știut că nimic nu-i poate sta în cale către către primul său trofeu Champions League din palmares. Courtois a oferit și un moment savuros și a ținut să-i ceară scuze fratelui său că nu poate fi alături de el la nunta de duminică.
"Este incredibil, atât de mulți ani, atât de multă muncă la clubul vieíi mele. I-am auzit pe mulți criticându-mă. Astăzi am arătat cine este regele Europei. M-am simțit bine în ultimele săptămâni. Odată ce am avut prima paradă am știut că nimeni nu mi-ar putea îndepărta dorința de a câștiga Liga Campionilor. Am avut câteva intervenții grele. La Salah a fost cea mai grea, pentru că l-am urmărit de departe și nu știam unde va veni mingea. Îmi pare rău pentru fratele meu, care se căsătorește mâine și nu pot fi acolo", a declarat Courtois imediat după meci.
Thibaut Courtois joacă la Real Madrid din 2018 și trofeul Champions League era singurul important care îi lipsea din palmares. Belgianul a avut un sezon fantastic în poarta Realului, reușind să stabilească două recorduri care cu greu vor fi egalat. În Champions League, Courtois a avut 59 de parade în total, mai multe decât orice alt portar de când se fac astfel de statistici. În finală, goalkeeperul Realului a avut 9 intervenții salvatoare, de asemenea un record pentru un ultim act din cea mai importantă competiție europeană.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo