Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UEFA și-a cerut scuze pentru haosul de la finala Champions League de la Paris

Ion Alexandru

Publicat 04/06/2022 la 08:28 GMT+3

În urma solicitărilor lui Real Madrid de răspunsuri cu privire la haosul din finala Ligii Campionilor de la Paris de săptămâna trecută, UEFA a adresat scuze atât suporterilor lui Real Madrid, cât și celor de la Liverpool pentru problemele pe care le-au întâmpinat în jurul Stade de France. Forul european a mai spus că va lansa o anchetă independentă a evenimentelor.

UCL Final Liverpool v Real Madrid 28 May 2022, Saint-Denis - UEFA Champions League Final - Liverpool v Real Madrid - Liverpool supporters look through the closed gates of the Stade de France before the match, some feeling the effects of tear gas - Photo:

Credit imagine: Imago

UEFA și-a cerut scuze fanilor lui Real Madrid și Liverpool pentru haosul cu care s-au confruntat la finala Ligii Campionilor weekendul trecut.
Fanii s-au plâns de tratamentul din partea poliției franceze și au susținut, de asemenea, că au existat scene periculoase, cu suporterii arestați fără motiv înaintea meciului.
Videoclipurile păreau să arate fanilor pulverizați cu piper, iar poliția a susținut că biletele false sunt de vină pentru multe dintre probleme.
Suporterii lui Liverpool și Real Madrid au cerut scuze după evenimentele de la Paris, iar UEFA a reacționat vineri printr-o declarație: „UEFA dorește să își ceară scuze sincer tuturor spectatorilor care au trebuit să experimenteze sau să fie martori la evenimente înspăimântătoare și supărătoare înaintea finalei UEFA Champions League de pe Stade de France pe 28 mai 2022 la Paris, într-o noapte în care ar fi trebuit să fie o sărbătoare a fotbalului european al cluburilor. Niciun fan de fotbal nu ar trebui să fie pus în această situație și nu trebuie să se întâmple din nou".
Declarația a continuat spunând că va fi efectuată o analiză independentă pentru a identifica circumstanțele care au dus la evenimentele de sâmbătă seara.
Real Madrid a lansat anterior o declarație în care solicita răspunsuri în urma scenelor haotice de dinaintea meciului din afara Stade de France, care le-au umbrit victoria cu 1-0 împotriva lui Liverpool în finala Ligii Campionilor.
Mărturii ale jurnaliştilor de la faţa locului au evidenţiat o poliţie depășită și care utilizat excesiv forța - inclusiv utilizarea spray-ului cu piper - şi o lipsă de organizare, deoarece zeci de fani lui Liverpool au fost refuzaţi să intre în meci.
Real Madrid a lansat acum o declarație în care spune că suporterii lor au fost, de asemenea, „victime ale acestor evenimente” și a cerut răspunsuri cu privire la motivul pentru care suporterii au fost lăsați „neputincioși și fără apărare”.
„Având în vedere evenimentele nefericite care au avut loc pe 28 mai în vecinătatea și intrările în Stade de France, inclusiv în incinta stadionului însuși, Real Madrid CF dorește să afirme următoarele în apărarea suporterilor noștri care au fost victime ale acestor evenimente, a început declarația .
„Vrem să știm care au fost motivele care au dus la desemnare a locului de desfășurare a finalei și ce criterii au fost luate în considerare ținând cont de ceea ce s-a întâmplat în acea zi.
„La fel, cerem răspunsuri și explicații care să determine cine a fost responsabil pentru că i-a lăsat pe fani neputincioși și fără apărare”.
Citește și:
Declarația a făcut, de asemenea, referire la reportajele conform cărora fanii ambelor echipe au fost atacați și jefuiți și a cerut să se învețe lecții pentru a evita repetarea unor astfel de cazuri în viitor.
„Înțelegem că ceea ce ar fi trebuit să fie o mare sărbătoare a fotbalului pentru toți fanii care au participat la meci s-a transformat în evenimente nefericite care au provocat o indignare profundă în întreaga lume”, a continuat declarația.
„După cum s-a văzut clar în imaginile oferite de mass-media, mulți dintre fani au fost agresați violent, hărțuiți și jefuiți. Unii dintre ei au fost chiar nevoiți să petreacă noaptea în spital pentru rănile primite.
„Fotbalul a transmis lumii o imagine departe de valorile și obiectivele pe care trebuie să le urmărească mereu.
„Subitorii și fanii noștri merită un răspuns și ca responsabilitățile pertinente să fie clarificate, astfel încât situații precum cele experimentate să fie eradicate pentru totdeauna din fotbal și sport”.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo