Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Allegri, confirmat în funcție, după Maccabi-Juventus 2-0! Anunțul conducerii și reacția antrenorului

Nicu Savin

Publicat 11/10/2022 la 23:31 GMT+3

Max Allegri are de gestionat o perioadă extem de complicată la Juventus. Torinezii au pierdut cu 2-0 la Haifa și mai au doar șanse teoretice de a se califica în optimile Champions League. Cu toate astea, antrenorul primește credit din partea conducerii și va continua pe banca "Bătrânei Doamne". Allegri a subliniat că nu se gândește nici el să plece, având ambiția de a redresa corabia.

Massimiliano Allegri

Credit imagine: AFP

După doi ani în care a suferit enorm pe plan intern și european, Juventus pare a avea un nou sezon ratat. Abia pe locul 8 în Serie A, la 10 puncte distanță de liderul Napoli, torinezii și-au compromis în mare măsură și șansele de a se califica în optimile Champions League, după ce au pierdut cu 2-0 în deplasarea de la Haifa, cu Maccabi.
Dubla lui Atzili din prima repriză a adus o victorie mare pentru israelieni, care au egalat-o la puncte pe Juventus. În urma acestui rezultat, "bianconerii" au nevoie de o minune pentru a accede în primăvara Champions League. "Bătrâna Doamnă" trebuie să câștige ultimele două meciuri din grupă, cu Benfica și PSG și să spere că una dintre acestea va pierde puncte în duelurile cu Maccabi.
În ciuda acestei situații, postul lui Max Allegri nu este în pericol, așa cum specula presa italiană. Președintele Andrea Agnelli a confirmat că nu va urma o schimbare de antrenor, subliniind că nu este vina unui singur om pentru situația dezastruoasă în care a ajuns echipa. Șeful de la Torino a recunoscut că este un moment rușinos pentru club, dar că se va trage linie la finalul sezonului.
"Astăzi este o seară grea, să zicem că este o perioadă grea, care trebuie analizată în contextul ei. E unul dintre cele mai dificile momente. Este acel moment de asumare a responsabilității. Sunt aici pentru asta, și pentru că mi-e rușine pentru ceea ce se întâmplă. Sunt extrem de supărat, dar și conștient că fotbalul este un sport de echipă: câștigi și pierzi în unsprezece, de aici vrem să pornim.
Într-o situație ca aceasta nu este vorba de o singură persoană, acum este vorba de grup. Trebuie să încercăm să ne regrupăm, avem 9 jocuri în 30 de zile: trebuie să ne poziționăm bine și să știm că avem o a doua parte a sezon în care să fim protagoniști. Suntem complet în afara liniilor. Nu există responsabilități individuale, nu poate fi vina managerului dacă nu reușim să câștigăm un duel. Juve a tras întotdeauna concluziile la sfârșitul anului. Dacă vrem să punem un orizont de timp, acesta este sfârșitul sezonului. Mi-e greu să mă gândesc la o schimbare de antrenor: antrenorul este Allegri și va rămâne. Clubul e format din 80-90 de oameni, care trebuie să aibă capacitatea de a forma un grup, de a-și redescoperi identitatea și de a pune din nou pe teren acele calități individuale și colective pe care le are această echipă.", a spus Agnelli, citat de Gazzetta dello Sport.
Citește și:

Allegri nu se gândește să plece de la Juventus

La finalul meciului din Israel, Max Allegri a punctat și el că sentimentul de rușine caracterizează cel mai bine momentul în care se află Juventus. Întrebat dacă se gândește la demisie, italianul a negat din start, menționând că a scoate echipa din această pasă proastă este o mare provocare pentru el.
"Agnelli are dreptate când spune că trebuie să ne fie rușine. Mai ales pentru prima repriză, unde nu am făcut nimic și ne-au pus în dificultate de la început. Jucăm prea mult individual si nu imi place, nu este o chestiune tehnică. Trebuie să redevenim o echipă. Demisia? Nu mă gândesc în niciun caz la asta. Când o provocare devine mai dificilă este și mai frumoasă, trebuie să ieșim din acest moment cu mult curaj, dorință și pasiune", a spus Allegri.
Pentru Juventus urmează două partide la îndemână în Serie A, derby-ul cu AC Torino și duelul cu Empoli. Cu 6 puncte din aceste două confruntări, torinezii ar putea ieși din criză, dar la cum a arătat echipa în ultima vreme nu va fi ușor de obținut victoria în niciuna dintre ele.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo