Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Dan Petrescu, prima reacție după eliminarea CFR-ului din Champions League: "Parcă sunt blestemat!"

Bianca Dumitru

Publicat 14/07/2022 la 01:05 GMT+3

CFR Cluj a fost eliminată din Champions League de FC Pyunik Erevan, la capătul unui meci dramatic, decis la loviturile de la 11 metri. La finalul partidei, antrenorul Dan Petrescu a comentat prestația jucătorilor săi și rezultatul final.

Dan Petrescu (CFR Cluj)

Credit imagine: Getty Images

CFR Cluj a fost învinsă de FC Pyunik, în meciul retur de pe teren propriu, după penalty-uri, scor 2-3. Campioana României a fost eliminată, astfel, în primul tur preliminar al Champions League, urmând a juca în continuare în calificările Conference League.
La finalul partidei, Dan Petrescu a vorbit despre prestația jucătorilor săi și despre cum a trăit această eliminare rușinoasă din preliminariile celei mai importante competiții intercluburi din Europa.
Antrenorul s-a arătat extrem de supărat și a punctat că aceasta este cea mai dureroasă înfrângere pe care a trăit-o în cupele europene, punând rezultatul pe seama ghinionului care l-a urmărit mereu la penalty-uri.
Tehnicianul a mai spus că este mulțumit în mare parte de jocul echipei sale și a adăugat că pe CFR Cluj nu o așteaptă un parcurs ușor nici în Conference League.
Citește și:

Dan Petrescu, la pământ după eliminarea CFR-ului din Champions League

"Foarte greu de înțeles ce s-a întâmplat. Băieții s-au bătut, au încercat, a fost un meci echilibrat, parcă noi am avut mai multe ocazii, au ratat și un penalty la 2-1 și credeam că acolo s-a terminat meciul.
Sunt foarte supărat și trist, e greu să îmi găsesc cuvintele, cred că e cea mai mare dezamagire a mea la CFR Cluj. Nici macar n-am pierdut meciul, a fost 0-0 și 2-2, dar la penalty-uri n-am câștigat niciun meci în carieră, parcă sunt blestemat.
De dimineață nu mi-a plăcut nimic, pentru că în ziua meciului doi jucători s-au accidentat, nu am mai pățit asta demult. Erau titulari amândoi... Nu cred că din cauza asta am pierdut, dar chiar așa multe ghinioane să ai...
La 1-0 poate mă mai gândeam că pot să egaleze, dar la 2-1 nu mai credeam că pot și e cu atât mai mare dezamăgirea. Încă o dată s-a dovedit că fotbalul e imprevizibil și că e posibil orice.
Pentru mine, în cupele europene, asta e cea mai dureroasă eliminare. Îmi pare rau pentru fani, pentru club, pentru toți cei care au investit... Sunt convins că toată lumea e foarte supărată.
Nu le-a cerut nimeni jucătorilor să se apere în repriza a doua, atât au putut băieții. Am fost mult pe drumuri, nu ne-am antrenat cum trebuie și cred că au căzut fizic și aveau în subconștient că e 1-0 pentru noi.
Pe final, într-adevăr, s-au băgat toți în poartă că au zis că mai sunt 3 minute, dar nici atunci nu le-am zis doar să ne apărăm pentru că nu poți să stai în apărare tot meciul și să nu iei gol. Aici cred că au greșit puțin jucătorii că s-au retras.
Suntem foarte supărați, e greu de luat o decizie (n.r. în privința transferului unui portar). E clar că sunt foarte, foarte trist, e normal ca toată lumea să fie foarte supărată, și conducerea, și jucătorii...
E foarte greu, dar cum au mers mai departe alte echipe din România, trebuie să meargă și CFR-ul. Ne mai rămâne acum să ne calificăm în grupele Conference League, dar sigur că nu va fi niciun meci ușor. Ați văzut că și campioana Armeniei e o echipă foarte bună, închegată și, cu puțin noroc, au plecat învingători.
Noi am eliminat Celtic, Sevilla, am jucat de la egal la egal cu Rennes, pe teren nu joacă bugetele. Contează ce scrie pe tabelă, iar acum scrie că am pierdut. Prea multe ce să mai zic? Vedem ce se întămplă în următoarele zile", a spus Dan Petrescu.
În preliminariile Conference League, echipa lui Dan Petrescu o va întâlni pe Inter Escaldes (Andorra).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol