Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Eșecul din Champions League i-a fost fatal! Sevilla și-a dat afară antrenorul la 30 de minute după meci

Bianca Dumitru

Actualizat 06/10/2022 la 08:01 GMT+3

Sevilla a fost învinsă miercuri seară, cu scorul de 1-4, de Borussia Dortmund, în meciul din a treia etapă a grupelor Champions League. În urma acestui eșec, clubul a decis să-și încheie colaborarea cu antrenorul Julen Lopetegui.

Julen Lopetegui ist nicht mehr Trainer des FC Sevilla

Credit imagine: Getty Images

Sevilla a cedat miercuri seară, pe teren propriu, în fața celor de la Borussia Dortmund, cu scorul de 1-4, în duelul din a treia etapă a grupelor Champions League.
În urma acestei partide, ibericii au ajuns la 6 înfrângeri în primele 10 meciuri ale acestui sezon, în care au reușit o singură victorie, în La Liga, cu Espanyol (scor 2-3).
Sevilla este pe locul 3 în grupa G din Champions League, la egalitate cu FC Copenhaga, cu un singur punct, în timp ce în campionatul Spaniei se află pe locul 17, cu 5 puncte.
După un start dificil de sezon, eșecul dur cu Borussia Dortmund le-a pus capac șefilor echipei care au luat decizia de a-l demite pe antrenorul Julen Lopetegui. Anunțul despărțirii a fost făcut la nici o jumătate de oră după încheierea partidei din Champions League.
Citește și:

Cine e favorit să-i ia locul lui Lopetegui la Sevilla

Presa internațională a vorbit mult în ultimele zile despre o posibilă despărțire a lui Julen Lopetegui de echipa pe care a antrenat-o în ultimii 3 ani. Antrenorul, care a câștigat cu andaluzii trofeul Europa League în sezonul 2019/20, mai avea contract până în vara anului 2024.
El ar putea fi înlocuit acum pe banca tehnică a Sevillei de către Jorge Sampaoli. Argentinianul, care s-a despărțit în vara acestui an de Olympique Marseille, a mai pregătit echipa de pe Ramon Sanchez-Pizjuan în stagiunea 2016/17.
Conform presei din Spania, Sampaoli a fost deja contactat de șefii Sevillei, astfel că numirea sa la cârma echipei ar putea să se facă în următoarele ore.
În schimb, Lopetegui ar putea ajunge în Premier League, unde este dorit la Wolverhampton, care s-a despărțit recent de Bruno Lage. De-a lungul carierei, spaniolul le-a mai pregătit pe Rayo Vallecano, FC Porto, Real Madrid și naționalele U19, U20, U21 și de seniori ale Spaniei.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo