Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Goncalo Ramos e de neoprit! A intrat în istoria Champions League cu mai multe recorduri impresionante

Bianca Dumitru

Publicat 08/03/2023 la 00:45 GMT+2

Benfica s-a calificat marți seară în sferturile de finală ale Champions League, după ce a învins-o cu 5-1 în returul de la Lisabona pe Club Brugge, scor general 7-1. Goncalo Ramos a fost marcatorul unei duble și a stabilit mai multe recorduri impresionante.

Goncalo Ramos of Benfica celebrates

Credit imagine: Getty Images

Benfica a făcut pasul spre sferturile de finală ale Champions League, după ce a învins-o la Lisabona, în manșa a doua a optimilor, pe Club Brugge cu scorul de 5-1 (7-1 la general).
Două dintre golurile portughezilor de marți seară au fost înscrise de Goncalo Ramos, atacantul de 21 de ani care s-a făcut remarcat și la Campionatul Mondial din Qatar 2022 și care a dat și o pasă decisivă în returul cu Club Brugge.
Ramos a devenit, astfel, cel mai tânăr fotbalist al Benficăi din secolul 21 care a dat și gol, și assist într-o singură partidă din Champions League.
De asemenea, Goncalo Ramos s-a remarcat și drept cel mai tânăr portughez din istorie care a înscris două goluri într-un meci din fazele eliminatorii ale Champions League, fiind și primul jucător al celor de la Benfica implicat în 3 goluri într-o singură partidă din această competiției din 2010 și până în prezent.
Lusitanul de 21 de ani are un sezon foarte bun, reușind până acum 23 de goluri și 9 pase decisive în 33 de meciuri pentru Benfica. În același timp, în tricoul naționalei Portugaliei, Ramos a adunat 4 goluri și două assist-uri în 5 partide.
Citește și:

Goncalo Ramos, hat-trick în optimile Cupei Mondiale din Qatar

Goncalo Ramos a atras toate privirile la Campionatul Mondial de fotbal din Qatar 2022, când a fost titularizat în echipa Portugaliei, în locul lui Cristiano Ronaldo, la meciul din optimi, contra Elveției.
Tânărul atacant și-a făcut foarte bine datoria reușind 3 goluri și o pasă decisivă în victoria cu 6-1 a lusitanilor, iar multe voci importante din fotbal au spus că naționala Portugaliei l-a găsit în sfârșit pe înlocuitorul lui Ronaldo.
Atacantul de 21 de ani, care are în acest moment o cotă de piață de 40 de milioane de euro, mai are contract cu Benfica până în 2026, dar pe urmele sale se află multe cluburi importante din Europa, astfel că ar putea fi protagonistul unui transfer de top la finalul acestui sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo