Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Luuk de Jong, declarație inedită după calificarea cu PSV: "Camp Nou e frumos, dar asta e casa mea"

Andrei Nicolae

Publicat 10/08/2022 la 15:58 GMT+3

Atacantul olandez a fost omul decisiv pentru PSV Eindhoven în calificarea obținută ieri de batavi în play-off-ul Champions League, după victoria în fața lui AS Monaco. De Jong a oferit o pasă decisivă și a marcat în prelungiri golul calificării echipei sale, după un meci nebun cu trupa din Ligue 1.

Luuk de Jong celebra su gol ante el Mónaco

Credit imagine: Getty Images

Cele două echipe veneau după o remiză în prima manșă, pe terenul monegascilor. Batavul s-a făcut remarcat și în partida tur, unde a oferit o pasă decisivă colegului său, Joey Veerman. Gruparea din principat a egalat pe final, iar calificarea urma să fie decisă în retur.
Manșa a doua a partidei din turul al treilea preliminar UEFA Champions League a fost mult mai spectaculoasă și a oferit suporterilor neutri un spectacol total. Veerman a deschis din nou scorul pentru olandezi în minutul 21, însă monegascii au egalat situația la general la începutul reprizei secunde.
Trupa din hexagon a înscris din nou în minutul 70 prin Ben Yedder, iar calificarea se îndrepta spre Monaco. Olandezii au reușit însă să egaleze situația la general în minutul 89 și au trimis meciul în prelungiri.
Citește și:

Luuk de Jong, eroul lui PSV

Atacantul batav a contribuit la egalarea scorului printr-o pasă decisivă pentru Erick Gutierrez. De Jong a recentrat o minge cu capul în careul monegascilor, iar mexicanul a făcut ca tabela să arate 2-2.
Meciul a intrat în prelungiri, unde De Jong a devenit eroul echipei alături de care a petrecut în trecut cinci sezoane. Jucătorul de 31 de ani a înscris cu o lovitură de cap după o centrare perfectă a lui Jordan Teze și l-a învins pe Alexander Nubel, portarul lui Monaco.
PSV a obținut astfel calificarea grație olandezului, care a făcut după finalul partidei o declarație de dragoste pentru suporterii batavi.
"M-am întorc pentru lucruri ca astea. Camp Nou din Barcelona este frumos, dar asta este casa mea. Sunt entuziasmat", a declarat De Jong, citat de Mundo Deportivo.
PSV o va întâlni în play-off-ul Champions League pe Glasgow Rangers. Cele două partide vor avea loc pe 16, respectiv 24 august.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Meciuri asemănătoare
Promo
Promo