Cele două echipe veneau după o remiză în prima manșă, pe terenul monegascilor. Batavul s-a făcut remarcat și în partida tur, unde a oferit o pasă decisivă colegului său, Joey Veerman. Gruparea din principat a egalat pe final, iar calificarea urma să fie decisă în retur.
Manșa a doua a partidei din turul al treilea preliminar UEFA Champions League a fost mult mai spectaculoasă și a oferit suporterilor neutri un spectacol total. Veerman a deschis din nou scorul pentru olandezi în minutul 21, însă monegascii au egalat situația la general la începutul reprizei secunde.
Liga Națiunilor UEFA
Dovada vie că nu trebuie să renunți la visul tău! Portarul care a debutat la 38 de ani pentru Olanda
23/09/2022 LA 08:43
Trupa din hexagon a înscris din nou în minutul 70 prin Ben Yedder, iar calificarea se îndrepta spre Monaco. Olandezii au reușit însă să egaleze situația la general în minutul 89 și au trimis meciul în prelungiri.
Citește și:

Luuk de Jong, eroul lui PSV

Atacantul batav a contribuit la egalarea scorului printr-o pasă decisivă pentru Erick Gutierrez. De Jong a recentrat o minge cu capul în careul monegascilor, iar mexicanul a făcut ca tabela să arate 2-2.
Meciul a intrat în prelungiri, unde De Jong a devenit eroul echipei alături de care a petrecut în trecut cinci sezoane. Jucătorul de 31 de ani a înscris cu o lovitură de cap după o centrare perfectă a lui Jordan Teze și l-a învins pe Alexander Nubel, portarul lui Monaco.
PSV a obținut astfel calificarea grație olandezului, care a făcut după finalul partidei o declarație de dragoste pentru suporterii batavi.
"M-am întorc pentru lucruri ca astea. Camp Nou din Barcelona este frumos, dar asta este casa mea. Sunt entuziasmat", a declarat De Jong, citat de Mundo Deportivo.
PSV o va întâlni în play-off-ul Champions League pe Glasgow Rangers. Cele două partide vor avea loc pe 16, respectiv 24 august.
Ligue 1
Neymar, într-o formă de zile mari înainte de CM! Capitolul la care i-a depășit pe Haaland și Lewa
21/09/2022 LA 11:15
Fotbal
UEFA "a tăiat în carne vie"! 8 cluburi, taxate pentru nereguli financiare! PSG, cea mai mare amendă
02/09/2022 LA 18:08